Együttműködés a polgárőrség és a polgári védelem között

Írta:  2011.06.22.
A XVIII. kerületi Polgári Védelmi Kirendeltség az önkormányzat támogatásával egyéni védőeszközöket adott a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport számára.
 
Az együttműködés során a polgárőrök teljes létszámmal, mintegy 25 fővel vállalták, hogy a kerületi káresemények, katasztrófahelyzet esetén segítséget nyújtanak a polgári védelem számára. Az átadott riadócsomagban védőruha, esővédő, védőkesztyű, légzésvédők, láthatósági mellény volt, melyet megállapodás értelmében csak a polgári védelmi kirendeltség-vezető utasítására használnak.
A polgárőrség és a polgári védelem közötti közös munkát, szoros kapcsolatot dr. Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület önkormányzatának közbiztonságért felelős alpolgármestere is fontosnak tartja, és örül a jó kapcsolatnak, ami egy esetleges káreseménynél a kerület lakosainak biztonságát szolgálja.
Az együttműködés megkötésétől történt már egy katasztrófavédelmet, polgári védelmet, tűzvédelmet is érintő általános felkészítő tanfolyam, melyet a Dobos Gábor őrnagy, a XVIII. kerületi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője tartott a polgárőröknek, valamint a kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen, és a Vajk-sziget Általános iskolai komplex gyakorlaton is a polgárőrcsoport nagy segítséget nyújtott.
További terveikben szerepelnek közös gyakorlatok, elméleti és gyakorlati felkészítések is.