Találkozót szerveznek az egykori államisok

Írta:  2011.08.18.
A valaha a Havanna-lakótelep helyén álló Állami lakótelep lakói közül ma már sokan más kerületekben vagy még távolabb élnek. Őket is várják a szervezők szeptember 14-én a Kondor Béla Közösségi Házban rendezendő baráti találkozóra.
A XVIII. Kerületi Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény 2011. szeptember 14-én, szerdán 17 órakor rendezi meg újra a Kondor Béla Közösségi Házban (1181 Bp., Kondor Béla stny. 8.), a Havanna Napok keretében az egykori Állami lakótelepen lakók baráti találkozóját.
A szervezők várják a telep egykori lakói mellett a helytörténet után érdeklődőket is.
Ezen az alkalmon Somogyi Lászlóról és Komlós Juciról is megemlékeznek majd, illetve kisebb csoportokban felkeresik a nemrég elkészült új kiállítást a Havanna utca 9. alatti kiállító teremben.
Továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik emlékeikkel, visszaemlékezéseikkel, fotóikkal, dokumentumaikkal hozzájárulnának a telep múltjának felderítéséhez és megőrzéséhez. (A felajánlott anyagról digitális másolatokat készítenek, és az eredeti anyagokat visszaszolgáltatják.)
Jelentkezni a PIHGY-ben (1181 Bp., Kondor Béla sétány 10.), vagy a "Múzeumsarok" kiállítóteremben (1183 Bp., Szent Lőrinc sétány 2.) a gyűjtemény munkatársainál, előzetes egyeztetéssel személyesen, a 295-08-77-es és a 06-70-627-64-77-es telefonszámon, levélben, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.