Csevegő csütörtök a Havannán

Írta:  2011.09.14.
Évek óta minden hónap első csütörtökén csevegésre várja az érdeklődőket a Havanna-lakótelepi Szabó Ervin Könyvtárba Magyarné Debreczeny Edit könyvtáros asszisztens.
Évek óta minden hónap első csütörtökén csevegésre várja az érdeklődőket a Havanna-lakótelepi Szabó Ervin Könyvtárba Magyarné Debreczeny Edit könyvtáros asszisztens. A könyvtártagok szívesen betérnek egy kis csevegésre a lakótelepről és környékéről, sőt még távolabbról is. Vannak, akik rendszeresen járnak az összejövetelekre, de van olyan látogató is, aki inkább azokban a hónapokban megy el, amikor már nincs mit csinálni a kertben.

– Nem hirdetjük meg előre, hogy miről fogunk beszélgetni, mindig azzal a témával foglalkozunk, amelyik éppen akkor a leginkább érdekli a vendégeket – mondta a könyvtáros asszisztens. – A Mi Havannánk program idején a lakótelepi tagok közül többen rendszeresen itt beszélték meg a ház- és lakásfelújítással kapcsolatban felmerült kérdéseiket, tapasztalataikat.
Gyakran megtörtént, hogy annyira belemelegedtek a beszélgetésbe, hogy észre sem vették: mindjárt itt a záróra. De az is előfordult, hogy megbeszélték, pénteken folytatják tovább a csevegést…
A Havanna-lakótelepi Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (Csontvári Kosztka Tivadar utca 32.) nyitva tartása: hétfőn 13–19 óra, kedden szünnap, szerdán 13–19 óra, csütörtökön 9–15 óra, pénteken 13–19 óra, szombaton zárva.