Festménnyel emlékeztek az útra

Írta:  2011.09.26.
Festésre, faragásra és szavalatra ihlették a kárpátaljai kirándulás résztvevőit a nyári emlékek. A csapat a Polgárok Házában tartott találkozót.

Kovács Sándor az ajándékba kapott művekkel
Kárpátaljára látogattak el július végén, augusztus elején az Üde Színfolt Egyesület tagjai. A civil szervezet 2010-ben kezdte el azt a rendezvénysorozatot, amellyel a határon túli területek történelmével, kultúrájával kapcsolatos ismereteiket igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők. A Tartozunk – Összetartozunk című sorozatban a Polgárok Házába invitáltak gömörieket, kárpátaljaiakat, illetve most ősszel délvidékieket.
A kárpátaljai kirándulás az első olyan alkalom volt, amikor az egyesület tagjai maguk indultak felfedezőútra. A jól sikerült kiruccanás emlékeit idézték fel szeptember 25-én a Polgárok Házában egy kis saját készítésű sütemény és némi ital mellett. A csapat ajándékkal is kedveskedett a nyári utazást vezető Kovács Sándornak: az egyesület Fresh Gábor fafaragását nyújtotta át neki, Szalánkiné Kis Lenke pedig saját festményét. A jó hangulatú beszélgetés egy emelkedett pillanatában egy Ady-vers is elhangzott.

Cikkünk a kárpátaljai kirándulásról: www.bp18.hu/admin/index.php
Cikkünk a gömöri estről: www.bp18.hu/admin/index.php
Cikkóünk a délvidéki estről: 
www.bp18.hu/admin/index.php