Karácsonyi ajándék - másképpen

Írta:  2011.12.23.
A Háló Gyula és Kovács Fruzsina szervezte Kreatív ünnep rendezvénysorozatának első alkalma december 11-én nem akármilyen estét és élményt nyújtottak az érdeklődőknek.

Háló Gyula Isten ajándékairól beszélt
A Nemes utcai baptista imaház rendhagyó istentiszteletén Háló lelkész úr mellett művészek is hirdették Isten kreatív szeretetét. Az ünnep be- és megtöltötte a templomot, amelynek első részében a karzatról figyelve hallgattuk az éneket, a verset, az igehirdetést.
Az otthonosság, a hangulatteremtés jóleső érzésével fogadhattuk Takács Éva népi énekét is. Tóth Sámuel romantikus zongoraetűdjei között Háló Gyula beszélt Isten ajándékairól, az ajándékozó és a megajándékozott együttlétben kiteljesedő kölcsönös kapcsolatáról és a gyülekezet legidősebb tagjáról, Müller néniről, aki beszámolt mindarról, ami vele a földi életében történt. Ezután egy a gyülekezetet megmozgató és megnevettető performance következett, amelyből megtudhattuk, hogyan kell Isten mindennapos ajándékait jóízűen befogadni és továbbadni. A Demeter család két zenész tagja is bemutatkozott, Judit saját szerzeményét adta elő, Áron pedig Bartók első román táncát.
A zongorajáték után Kovács Fruzsina, az est háziasszonya az alagsorba hívta a gyülekezet tagjait, ahol kilenc művész kreatív alkotása volt látható. 

A legkisebbeknek is akadt dolguk