Szóljon hangosan az ének

Írta:  2011.12.29.
Idén immár 2. alkalommal rendezik meg az előszilveszteri utcabált a Pestszentimrei Sportkastély előtt, ezúttal december 30-án este 8 órától várják a szórakozni vágyókat.
A rendezvényt szervező Együtt Pestszentimréért Egyesület az imrei és a lőrinci lakosokra egyaránt várja a mulatságba.

Hangulatból nem lesz hiány


Ha hideg is van, az utcabál jó buli
A szilveszter, mint az óév búcsúztató napja, a legtöbb ember számára egy fergeteges éjszakát, jó hangulatú bulit jelent a családdal vagy a barátokkal. Ennek tükrében ráhangolódó vidám estére hívja a kerületieket az Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE). A 2010-es rendezvény hírét többen szkeptikusan fogadták, mondván: utcabált télen? A nagy hideg ellenére mégis közel 300-an jöttek el a programra, s a szervezők idén ennél is többre számítanak.
– Sok függ attól, hogy milyen lesz az idő. Tavaly a nagy hideg ellenére is szép számban jöttek el az előszilveszteri mulatságra. Reméljük, hogy az idén az időjárás is kedvezni fog, és még többen lesznek. Ha mégis rossz idő lenne, a tánc és a büfében kapható forralt bor, tea, pogácsa, szendvics biztosan segít majd a hideg ellen. A zenét pedig a Chameleon együttes tagjai szolgáltatják, akik a kerületben már többször bizonyították, hogy értenek a jó hangulat megteremtéséhez – mondta el Dunavölgyiné Lipokatich Margit, az egyesület elnöke.

Fontos a jó közösség


Az újesztendőre koccintani kell
Az EPE egyik alapvető célja az, hogy összefogja az imreieket, erősítse a lokálpatrióta gondolkodás fontosságát. A rendezvényeit is ennek jegyében szervezi. Ahhoz, hogy ez a mostani mulatság létrejöhessen, nagyban hozzájárult Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, amely a civil alapból támogatja a vidám programot.
– Rengetegen költöznek a zöldövezetbe, nagyon sok az új lakópark, ezért fontosnak tartjuk, hogy az emberek megismerjék egymást és olyan közösségben éljenek, ahol jól érzik magukat. Úgy tűnik, erre van is igény, mivel a rendezvényeinken mindig szép számban jelennek meg. Reméljük, hogy az előszilveszteri utcabálunk is hasonlóan jól sikerül – bizakodott az elnöknő.

Ráhangolódás a szilveszterre

Számtalan okból lehet részt venni az előszilveszteri mulatságon: van, akinek nincsen lehetősége máshova menni, van, aki több napig szereti ünnepelni az új évet, és van, aki egyszerűen csak kedveli az összejöveteleket. Korcsók Fannit az utóbbi két ok motiválja:
– Mi tavaly is voltunk a barátnőmmel. Már nagyon várom a szilvesztert, mert a karácsonyi többnapos pihenés és dőzsölés után jólesik kimozdulni. Idén is biztosan ellátogatok a rendezvényre, már csak azért is, hogy ráhangolódjak a szilveszterre, amit egyébként egy házibuliban fogok ünnepelni.