Hajnalig ropták a táncot

Írta:  2012.02.10.
Az Együtt Pestszentimréért Egyesület ebben az évben az Imrei Polgárőr Csoportnak ajánlotta fel az immár 9. alkalommal megrendezett farsangi jótékonysági bál bevételét. A helyszínt a Kastélydombi Általános Iskola adta, az este pedig az időközben megérkező tél dacára is fergetegesen sikerült.
A bált a mulatságot szervező Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE) elnöke, Dunavölgyiné Lipokatich Margit nyitotta meg. Közvetlenül utána Bihari Gusztáv, az Imrei Polgárőr Csoport vezetője mondott köszönetet, és röviden beszélt a csoport munkájáról. Ezt követően a táncé és a jókedvé volt a főszerep. A Rajkó Művészegyüttes táncosai Erkel Ferenc Palotásával nyitottak, majd Kiss András énekművész előadásában csendültek fel dalok, köztük a híres Honfoglalás című.
– Idén is remekül sikerült a bál. A korábbi években latin táncokkal nyitottunk, most szakítottunk ezzel, és a palotás bemutatójával kezdődött az este, amelyet néptáncok követtek a közönség nagy örömére – mondta Dunavölgyiné Lipokatich Margit.
Az EPE-bálok mindig is a jó hangulatukról voltak híresek. Ez alkalommal a zenét a Chameleon együttes szolgáltatta, a tánc pedig egészen hajnali kettőig tartott, s azt egy táncverseny is fűszerezte. A vállalkozó kedvű párok latin táncokban, rock and rollban és klasszikus keringőben mérhették össze a tudásukat. Aki nem bízott a tánctudásában, az a tombolán próbálhatott szerencsét, a főnyeremény digitális fényképezőgép mellett több nemes ital és ajándékcsomag talált gazdára.
A vendégek közül a városatyák sem hiányozhattak, a bálon részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester, Csabafi Róbert, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat elnöke és Bauer Ferenc alelnök is.