Szeretve tanulni!

Írta:  2012.02.15.
A Szeretve Tanulni Közhasznú Oktatási Egyesület olyan civil szervezet, amelynek a tagjai a lelkesedésükkel és a hozzáértésükkel képesek elősegíteni a helyi oktatás modernizálását, valamint tanulási esélyt tudnak adni a hátrányos helyzetű gyermekeknek.
Az egyesület célja az, hogy a legkorszerűbb pedagógiai módszereket megismertesse és továbbadja a kerületben, és hogy népszerűsítse az élethosszig tartó tanulási folyamatot. Az egyesületet 2004-ben a Havanna-lakótelepen hozták létre tanárok, óvónők, pszichológusok, szociális munkások részvételével, hogy rendszeresen pályázhassanak programjaik megvalósítása érdekében. 2009-ben megnyertek egy 39 millió forint értékű pályázatot, amelynek keretében számtalan módon segítették elő a kerületben folyó oktatást és a hátrányos helyzetű gyerekek támogatását. Ezek között volt a JAM program is.
– A JAM program az Egyesült Államokban már 1919 óta működik sikeresen. Ennek keretében a gyerekek játékos formában sajátíthatják el egy vállalkozás létrehozásának az alapjait. A kerületből 8 iskola vesz részt ebben. A Lurdy Házban megrendezett Diákvállalkozások Országos Karácsonyi Vásárán az öt díjból hármat a kerületi általános iskolák hoztak el – újságolta büszkén Lőke Maya, az egyesület elnöke.
Az egyesület a szociális humánerő-fejlesztési programja keretében öt projektet indított el: 
1. Tanoda 
2. Pályaorientáció 7. osztályos gyermekeknek
3. Az élethosszig tartó tanulás alapjai kutyaterápiás módszerrel
4. Játéksziget a nyári szünetekben
5. JAM-vállalkozási ismeretek

Szünidei játéksziget keretében a lakótelepen csellengő gyerekeknek kínálnak játékos programokat, kézműves foglalkozást vagy korrepetálást. Télen teaház működik, nyáron pedig táborokba várják ingyenes üdülésre a szegényebb sorsú gyermekeket.
– Tíz éve járunk nyaranta táborozni Borgátára és Gyenesdiásra. Idén Balatonakali a cél, Ughy Attila polgármester már ígéretet is tett arra, hogy a szállás és az utazás költségeit az önkormányzat állja, nekünk csak az étkezésről és a programokról kell gondoskodnunk – mesélte boldogan az egyesület elnöke.

Az egyesületről bővebbn információt itt találhat.