A zenei tehetségeket támogatta a bál

Írta:  2012.02.17.
Jótékonysági rendezvényt szervezett a NATIK – Nők a XVIII. Kerületért Alapítvány és a Pátria Páholy Egyesület február 11-én a Rózsa Művelődési Házban. A bálozók 85 ezer forinttal támogatják a Dohnányi Ernő Zeneiskola tehetségnevelő programját.
A résztvevőket a NATIK elnök asszonya, Mogyorósiné dr. Pécsi Ildikó köszöntötte, aki elmondta, hogy az alapítványuknak ez volt a 11. zenés-táncos összejövetele. A Pátria Páholy Egyesülettel (PP) most először szerveztek közös programot.
A köszöntők sorában a Pátria elnöke, Mester László arról beszélt, hogy jóllehet az egyesület csak másfél éve alakult meg, azóta számos jótékonysági rendezvényt szervezett. A „sofisoknak” a PP támogatásával sikerült eljutniuk az athéni speciális olimpiára, a szervezet jelentős összeggel járult hozzá az utazásukhoz. A roma és más hátrányos helyzetű fiatalok esélyteremtő táborának megrendezése ugyancsak ennek a civil szervezetnek köszönhető. A PP számos egyéb kezdeményezésben is jeleskedik. Ezek közül megemlítendő, hogy emléktábla felállítását javasolták a Ferihegy 1-es terminálon Mayerffy Xavér Ferenc serfőzőmesternek, szőlésznek, a repülőtér korábbi névadójának.
Az est bevételét növelték a Zarándy Zoltán oktatási szakértő által felajánlott értékes képzőművészeti alkotások. A műsort a Dohnányi Ernő Zeneiskola diákjai adták.