Nagy a felelősségünk a természeti környezetért

Írta:  2012.03.19.
A Légy aktív részese a zöld múzeum szerkesztésének, valamint a Természet és ember kapcsolata című fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetésének a Kapocs iskola adott otthont február 27-én.
A múlt évben Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. (ICI) közreműködésével pályázatot hirdetett környezetvédelemmel, meteorológiával, klímaváltozással, időjárási jelenségekkel kapcsolatos pályaművek beadására. A pályázat célja az volt, hogy népszerűsítsék a zöld múzeumot, aktivizálják a fiatalokat és az idősebbeket, erősítsék a környezettudatos szemléletmódot.
– Az Európai Unió által támogatott, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott Környezettudatosság-fejlesztés a XVIII. kerületben című pályázat folytatásaként háromoldalú együttműködési megállapodás született a kerületi önkormányzat, az ICI és Csongrád város önkormányzata között. A megállapodás lényege az, hogy a pályázatban használt légszennyezettség- és porszennyezettség-mérőket a csongrádi önkormányzat rendelkezésére bocsátottuk – mondta el Pintér Ferenc, az ICI Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Így a csongrádi oktatási intézmények tanulóinak is lehetőségük volt arra, hogy részt vegyenek a zöld múzeum szerkesztésével kapcsolatos pályázaton.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Kapocs iskola diákjai adtak műsort, majd Maadadiné Borbély Mária, a kerületi pedagógiai intézet szakértője tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy mindegyik kiírt kategóriában (ökoszisztémák, zöld energetika és építészet, zöld társadalom) színvonalas pályázatok érkeztek, ezért igen szoros volt a verseny. 

A zöld múzeum pályázat helyezettjeinek Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője, Pintér Ferenc és Szabó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének vezetőhelyettese nyújtotta át a díjakat.
A Természet és ember kapcsolata fotópályázatra beérkezett legszínvonalasabb képek alkotóinak Ravasz Balázs ifjúsági referens, a Magyar Természetfotósok Szövetségének tagja adta át az elismerő oklevelet és a könyvjutalmat.