Ízelítő ínyenceknek

Írta:  2012.07.22.
Az idén a szokásosnál is színesebb lesz a kerület legnagyobb rendezvénye, a hagyományosan szeptemberben tartott főzőverseny. A Szeptemberi Kóstolót szeptember 8-án rendezik meg, s az ínyenceket nemcsak finom ételek, hanem színvonalas programok is várják.

– A Szeptemberi Kóstoló programjainak összeállításában a legfontosabb szempont az volt, hogy a főzőverseny mellett színvonalas és sokrétű szórakozási lehetőséget kínáljunk – nyilatkozta lapunknak Csempesz Iván, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sport és Rendezvény Divíziójának vezetője. – A Bókay-kert 3 helyszínén 3 különböző ételtípust lehet majd készíteni. A hagyományos pörköltfőző verseny mellett hal- és grillételekkel is lehet vetélkedni.
A 3 helyszínt úgy jelölték ki, hogy a színpadok és a vásárok környezetét lehetőség szerint kevéssé zavarja a főzéssel együtt járó füst. A 3 főzőhelyszínen túl ugyanis 3 színpadon zajlanak majd a programok, s kétféle vásár is lesz. A kézművesek egységes pavilonokban a fesztiválszínpad (korábbi nevén bográcsszínpad) és a főépület környezetében kapnak helyet, míg a vurslijellegű árusok a nagyszínpadnál.

– Igyekeztünk úgy összeállítani a kínálatot, hogy az minden korosztálynak és a különféle kulináris és zenei ízléseknek egyaránt megfeleljen, és hogy az ismert nevek mellett kevésbé ismert előadók magas színvonalú produkcióit is meg tudjuk mutatni a kerület lakosainak – ismertette a programok összeállításának koncepcióját Csempesz Iván. – A Szabadtéri színpadon kerületi és amatőr zenekaroknak adunk lehetőséget a bemutatkozásra. Ezen a színpadon este az AC/DC Tribute emlékzenekar az utolsó fellépő. A fesztiválszínpad a délelőtti gyermekprogramot és a kora délutáni operettműsort követően „dzsessz-dixie színpaddá” alakul, ahol egészen a zárásig váltják egymást a műfaj kiemelkedő szereplői. Itt a Budapest Ragtime Band lesz az utolsó fellépő.
A nagyszínpadon a tehetségkutatókból ismert fellépők, illetve kerületi tehetségek lépnek fel, köztük Tóth Gabi, László Attila és a Quantum XXL táncegyüttes. A napot az Első Emelet másfél órás koncertje zárja, amelyen az együttes feleleveníti klasszikussá vált kedvelt dalait.
(A részletes programot a bp18.hu portálon és a Városkép augusztusi számában ismertetjük.)