Újra lesz vigadalom!

Írta:  2012.07.31.
Október 7-én, vasárnap a Zöld Sorompó Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület ismét megrendezi a tavaly nagy sikert arató Pestszentlőrinci Vasárnapi Vásári Vigadalmat a Bókay-kertben.

A kezdeményezés hagyományteremtő céllal indult útjára 2011 őszén. A szervezők a kerületben addig példa nélküli módon szerettek volna értékeket közvetíteni a helyi közösségnek. Így született meg a kulturális programokkal kísért – hazai termékeket ajánló – őstermelői és kézműves vásár ötlete.
– Bár az időjárás kezdetben elijesztette a vásári közönséget, az esemény mégis nagy sikerrel zárult. Finomabbnál finomabb ételek, italok, csodás kézműves termékek várták a látogatókat. Zila László cukrászmesternek és családjának köszönhetően az ország tortáját is megkóstolhatták a vásározók. A remek hangulatot vásári kikiáltó, kerületünk néptánccsoportjai, népi játszóház, csúzlizda, bábelőadás, állatsimogató és népi játékok fokozták. Nagy sikert arattak a körösfői Rákóczi Kultúregylet táncosai, s fergeteges bemutatóval tisztelte meg a közönséget a Kassai Lovasíjász Iskola Endzsel törzse – mondta el Pethő Ágota, a szervező Zöld Sorompó Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke.
Az egyesülettől szinte naponta kérdezik meg, hogy lesz-e folytatás.
A vásárral kapcsolatos aktuális híreket és egyéb információkat, dokumentumokat az egyesület honlapján (www.zoldsorompo.hu) találhatják meg az érdeklődők, továbbá a Városképben is folyamatosan tájékoztatjuk majd az olvasókat.

– Természetesen szeretnénk, elkezdtük szervezni a vásárt, s az idén is különleges meglepetésekkel készülünk. A második vásári vigadalomra az új ötletek, új szereplők mellett nagyon számítunk a kerületi résztvevőkre, mindenkire, aki segíteni szeretne, akinek ugyanúgy szívügye a hagyományok és az értékek megőrzése, mint nekünk – hangzott az elnök válasza.