Sarkad huszadszor is

Írta:  2012.09.02.
Az egykor Podhorszki János nevét viselő általános iskola 15 tanulója jelentette 20 évvel ezelőtt a XVIII. kerületiek első csoportját, akik a békés megyei Sarkadon töltötték nyári vakációjuk egy részét.
Azóta minden évben több és több gyermek követte őket. Így történt az idén is, a Szenczi iskolából és a Kandó iskolából kétturnusnyi - közel 80 - vakációzó vette az irányt a román határ felé. A gyerekek Sarkadon egy hetet töltöttek, lovaglással - szekerezéssel, gyulai strandfürdőzéssel, evezéssel, mozizással, békéscsabai és szanazugi kirándulással.

A diákok generációi két évtizede járnak Sarkadra

Reggelente szabadon választhattak a floorball, a labdarúgás, a röplabda, vagy épp a kosárlabda rejtelmei közül. De nem maradhatott ki a méta, a lövészet, a futás, a ping-pong, s idén először az íjászat sem. A Szanazugban eltöltött 2 nap alatt mindenki kajakozhatott, kenuzhatott, vizibiciklizhetett, fürödhetett kedvére, de a motorcsónakos banánozás és a hajókázás sem maradhatott ki. Este a nagy tábortűz mellett a szokásos program volt: szalonna és pillecukor sütés, valamint az esti fürdőzés és az éjszakai őrség. A tábor olyan intenzív volt, hogy a diákok a hazaérkezés utáni napon csak a pihenésre gondoltak.
A tábor szervezői és lebonyolítói Szepesiné Kőnig Zsuzsanna, Dókáné Kőnig Mária, Tenke Zsuzsanna, Váci Piroska, Szepesi Zoltán és Dóka György voltak. A vakáció létrejöttében nagy szerepe volt az ELMŰ-nek, és a Sárkány Centernek.