Nagykorú lett a TomaTábor

Írta:  2012.09.07.
Augusztusban ünnepelte 18. születésnapját az Eötvös Loránd Általános Iskola méltán népszerű alkotó- és életmódtábora, a TomaTábor.
A tábor alapítója és szervezője, Hoósné Tomasovszky Mária a tábort azzal a céllal hozta létre és szervezte meg az elmúlt évek során mindig, hogy a gyerekek Magyarország különböző pontjain ismerkedhessenek meg különféle alkotási és kézműves technikákkal. Mindezt úgy, hogy az alkotás örömei mellett a tábori élet sportos, egészséges oldaláról is élményszerű tapasztalatokat szerezzenek
A mindennapi alkotómunkát a kézműves technikák sokfélesége jellemezte. A tűzzománcozott ékszerdoboz mellett gyűrűt és medált fűztek a gyerekek Swarovsky-gyöngyből. Kézműves módszerekkel készítettek merített papírt, amit saját noteszük borítójához használtak fel. Raffiából, fagyöngyökből, fonalakból karkötőket fontak. A grafikai műfajokat a linómetszés és a szitanyomás képviselte.
A sokévnyi „országjárás” után, úgy tűnik, az utóbbi 6 évben sikerült megtalálni azt az ideális táborhelyet, ahol kulturált körülmények között, hatalmas területen élhetik ki alkotó- és sportszenvedélyüket a gyerekek. A szorgos hétköznapokat a Dunakanyarban tett kirándulások, éjszakai erdei túrák, vetélkedők és csapatépítő játékok tették még színesebbé, élvezetesebbé. A hozzátartozók és a kíváncsi érdeklődők a tábor honlapján (www.tomatabor.hu) szinte óráról órára nyomon követhették az ottani élet mindennapjait.