Jó érzés segíteni, csak úgy

Írta:  2012.10.02.
A Micimackó Bölcsőde kerítését festették le a Raiffeisen Bank Zrt. munkatársai és családtagjaik, valamint a bölcsisek szülei.

A Micimackó Bölcsőde Pestszentimrén, csendes kertvárosi környezetben található. Minden szegletén látható, hogy gondos kezek alakították, szépítették és varázsolták igazi gyermekparadicsommá, olyan hellyé, ahová szívesen járnak az apróságok. A 37 éves épület kerítése mára már megkopott, amit a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. dolgozói javítottak ki valamint új járdát is építettek a Pázsit utca felöli részen. A bank munkatársai és azok családtagjai, valamint a bölcsődés szülők pedig a kerítést festették le szeptember utolsó hétvégéjén. A munkát a Városgazda Központi Ügyfélszolgálata szervezte meg az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével.

– Az alapítvány az önkéntes munka népszerűsítésével foglalkozik, hogy aki akarja, kipróbálhassa, milyen érzés segíteni csak úgy...– mondta Balázs Zsófia, a civil szervezet munkatársa.
Réthy Sarolta, a Raiffeisen Bank Zrt. PR-menedzsere elmondta, hogy évek óta vállalnak önkéntes munkát. Az idén újdonság volt, hogy a munkára jelentkezők dönthették el, hogy a felajánlott három lehetőség közül melyiket választják. Ezúttal a Micimackó Bölcsőde kapta a legtöbb szavazatot, ezért ide jöttek dolgozni, az eszközökről és a festékről is a bank gondoskodott.
– Az idén a Városgazda már harmadik alkalommal szervezett meg, illetve kapcsolódott be kollégáival is a kerületben önkéntes munkába – mondta Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda Központi Ügyfélszolgálatának vezetője. A cég korábban a DHL Globál Szállítmányozási Kft. önkéntesei által összegyűjtött szemetet (Gloriett iskola és a Gloriett-lakótelep közötti erdős területen) szállította el, majd kollégái a Kandó iskola kerítésfestésében segédkeztek.