Adventi börze

Írta:  2012.12.07.
Különleges gyűjtemények kerülnek elő vasárnap a pestszentimrei adventi börzén.
A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság és a Pándy Árpád Pestszentimre Gyűjtemény „Adventi Börze” címmel egész napos programot rendez december 9-én, vasárnap 10 és 17.00 óra között a Kastélydombi iskolában.

– A ki-mit gyűjt kiállításra minden szenvedélyes gyűjtőt várunk – mondta Pándy Tamás, a társaság elnöke. – Persze óriáskígyó-kollekcióra nem gondoltunk. Például bélyegre, papírszalvétára, gyufacímkére, vasút- és járműmodellekre, képeslapokra gondoltunk, hogy csak a hagyományosakat említsem. De ugyanúgy be lehet mutatni régi pénzeket, érméket, medálokat, könyveket, magazinokat, ásványokat, radírokat, régiségeket, korábban használt eszközöket, saját készítésű műtárgyakat. Mindenre nyitottak vagyunk, amit a gyűjtők bemutatásra érdemesnek tartanak. Kérjük a gyűjtőket, hogy a hely biztosítása érdekében december 1-ig jelezzék részvételüket! Email-en: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Levélben: 1188 Bp. Szélső u. 89/B.
A tervek szerint a börze elsősorban bemutatkozás lenne, illetve a gyűjtők egymás közt cserélnének, akár tapasztalatot is.
– A Széky Társaság korábban az óvodásoknak rajzversenyt hirdetett meg, ennek is itt lesz a díjkiosztója. E mellett pár tablóval helytörténeti anyagot is bemutatunk. Az advent jegyében a kreatív gyerekeknek és szüleiknek kézműves napot szervezünk. Karácsonyfa-díszeket, kisebb tárgyakat, képeslapokat „barkácsolhatnak” a különböző asztaloknál, szakszerű segítséggel. Pénztárca-kímélő ötleteket is el lehet lesni.
A programon részt vevőket zsíroskenyérrel és teával várják.