Golfozó sztárok a Sárkány Centerben

Írta:  2012.12.22.
Vidám csapat gyűlt össze a Sárkány Center Indoor Golf Clubban egy közös játékra, amelyben a sztárok mellett bárki részt vehetett. Bár a versenyszellem „kijött” a 12 órás maratoni golfversenyen indulókon, a karácsonyhoz közeledve ünnepi volt a hangulat a lőrinci fedett pályán.
Pontosan 12 perccel dél után dördült el a startpisztoly, illetve lendült az első golfütő, hogy éjfél után 12 perccel véget érjen a maratoni golfgála.
– Az Indoor Golf Sztár Skills Challenge olyan ügyességi verseny, amelyben az indulók a golfjáték alapütéseit hajtják végre külön számonként – tájékoztatott Szigeti Csaba, a neves oktató, aki bejárta a fél világ golfpályáit. – Ez a rendezvény, amelynek legfőbb célja a sportág népszerűsítése ismert emberek révén, a Golf Sztár Gála kistestvére. A küzdelmek zárt térben, szimulátorok segítségével zajlanak.

Szél és eső sem zavar

Arra a kérdésre, hogy itt könnyebb-e játszani, mint a szabadban, a következőt válaszolta az oktató:
– Valamivel könnyebb, mert nincs zavaró tényező, például szél vagy eső, és élvezetes is. A modern berendezések elég jól mérnek, talán ha tíz százalék eltérés lehet a valóságos adatoktól. Ez a pálya egyébként bárhol megállná a helyét a világban, ha jól tudom, Magyarországon is kevés ilyen van.
A lőrinciek büszkék lehetnek rá, a rendezvényre is több kerületi érdeklődő jött el kipróbálni a pályát, összehasonlítani golftudását a sztárokéval. Solymos Tóni zenész és Hajdú Steve színész mindjárt elsőre egy hatalmasat ütött, a szimulátoron mindkettejüknél kétszáz méter fölé repült a labda, ami azt jelenti, hogy a valóságban is ennyire képesek.

Nyugtató

– Öt éve rendszeresen golfozom, és nagyon élvezem ezt a játékot, ami a közhiedelem ellenére nem a gazdagok sportja – mondta Solymos Tóni a nagy ütés után. – Türelem és jó erőnlét is kell hozzá, de megéri. Már több versenyen nyertem szabadtéren.
Hajdú Steve szintén régi szerelmesese a sportágnak, amely nyugtatólag hat rá.
– Jó kikapcsolódás a barátokkal, kollégákkal kiruccanni tavasztól őszig a pályára, télen pedig itt ez a csodálatos lőrinci csarnok, ahol majdnem ugyanúgy lehet élvezni a sportág örömeit, mint odakint a jó levegőn.
A népszerű színész másként is bűvölte a labdát. Luival, az ismert mágussal egyszerre több labdával zsonglőrködtek, egymásnak dobálták azokat a nézők örömére. A bűvész azért ütővel is próbált bűvölni, de az még nem ment neki olyan jól, mert az elfoglaltságai miatt évente csak egyszer szánja el magát arra, hogy golfpályán nyugtassa magát…

…és jött a Tónika

– Azt hiszem, a távolba ütésnél nehezebb a lyukhoz közelítő ütés – mondta arra utalva, hogy a résztvevőknek ez volt a másik feladata.
Solymos Tóni ebben is remekelt, mint ahogy a harmadik feladatban, a gurításban is, amely abból állt, hogy minél kevesebb ütéssel juttassanak be három labdát egy meghatározott lyukba. Hiába, a profizmus! Jóval fiatalabb zenésztársának, Kefirnek mindez már csak azért sem ment olyan jól, mert most golfozott először. „Ütős” szőke barátnőjének köszönhetően azért így is felhívta magára a figyelmet… És mire vége lett a versenynek, egész szépen belelendült a játékba, amit annyira megszeretett, hogy megígérte az őt invitáló Tóninak: a jövőben csatlakozik a golfcsapatához.
Ilyen ez a sokak számára misztikus sportág, néhány óra alatt is meg lehet szeretni. Bizonyára így jártak az „egyszerű” lőrinci nézők is, akik bepillantást nyerhettek a sztárok segítségével. Ezen felbuzdulva jövőre veletek ugyanitt…