Fél évszázada áll a Lakatos-lakótelep

Írta:  2013.02.28.
Az 1960-as években öt éven át épült a Lakatos-lakótelep, amelynek fennállását idén méltóképpen szeretnék megünnepelni az ott élők.

Öt évtizeddel ezelőtt, az 1960-as években öt éven át épült a Lakatos-lakótelep, amelynek fennállását idén méltóképpen szeretnék megünnepelni az ott élők. A tervek szerint emléktábla is hirdeti majd a lakótelep fél évszázados történetét.
– A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény, valamint az Eötvös Loránd Általános Iskola és a Lakatos-lakótelep Környezetéért Egyesület egyaránt készül az ötvenedik évfordulóra – mondta Pásztor János, a körzet fideszes önkormányzati képviselője. – Ezt az évet átíveli a lakótelep első ötven évének megünneplése. Terveink szerint lesz helytörténeti vetélkedő, a hagyományos lecsófőző versenyünk is az évforduló jegyében zajlik majd, az Üllői út és a Lakatos utca kereszteződésében pedig emléktáblát szeretnénk avatni.

A különböző rendezvények időpontjainak egyeztetése még folyamatban van, de érdemes lesz az év folyamán nyomon követni ennek a központi elhelyezkedése ellenére csendes, nyugodt városrésznek a mindennapjait.
A Lakatos-lakótelepről sajnos kevés információt találhatunk a világhálón, de egy érdekes adatra azért rábukkanhatunk. A telep ugyanis bevonult a magyar játékfilm történetébe: 1975-ben itt forgatták az olykor még napjainkban is műsorra tűzött Utánam, srácok című ifjúsági tévéfilmsorozatot.