Rózsafüzér-zarándoklat a fővárosért, a budapestiekért

Írta:  2013.04.29.
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapestet körülölelő Élő rózsafüzér zarándoklatot május 11-én. A nap során kilenc zarándoklatot tartanak egy időben.

Aki vállalta már a gyalogtúrát, az estére nemcsak jóleső fáradtsággal érkezett meg az adott szakasz célállomására, hanem emelkedett lélekkel is. E sorok írója az elmúlt években ott volt a lőrinci érkezésnél és az azt követő szentmisén a Szent László-templomban, s látta a fáradt arcokat, de csillagfényes pillantásokat…

Mit kell tudni a zarándoklatról?

A zarándoklat öt helyszínről, egyszerre kilenc útvonalon vág neki a főváros körüli gyalogos útnak, amelynek fő célja a közös ima fővárosunkért.
Kerületünket két szakasz érinti a kilencből: a 7., az úgynevezett dél-pesti útvonal (Soroksár–Pestszentimre–Pestszentlőrinc) és a 8., kelet-pesti útvonal (Rákoskeresztút–Rákoshegy–Pestszentlőrinc).

Fájó veszteség

Verebes Péter – aki éveken át lelkesen vezette az Élő rózsafüzér kelet-pesti szakaszát – 2013. március 4-én, életének 70. évében elhunyt. Nyugodjék békében!
 

A szomszédos útvonalak öt végponton találkoznak, hogy este a zarándokok közös szentmisén vegyenek részt. A zarándoklat lehetőséget kínál mély lelki élményre és a környék templomainak felkeresésére is.

A helyi útvonalak

7. szakasz. A zarándokok Soroksáron és a pestszenterzsébeti temetőn keresztül érnek a XXIII. kerületi Fatimai Szűzanya-templomhoz. Innen földutak vezetnek át Pestszentimrére. A továbbiakban kertvárosi utcákon, majd a Halmi-erdőn át vezet az út Szent Imre-kertvároson és Szemeretelepen át a 17 kilométeres táv végcéljához, a lőrinci Szent László-templomhoz. A szakasz szervezői: Bernáth Mária, 30-910-0530 és
Takács Henrik, 30-475-2404.
8. szakasz. E 16 kilométeres szakasz Rákoskeresztúrról a Madárdombi Szent Pál-templom érintésével vezet Rákoshegyig. A zarándokok ezt követően a Városi-erdőn át jutnak Lőrincre. A szakasz szervezői: Urbán János, 30-523-7663 és Verebes Péterné, 30-358-3142.