100 ezer forint gyűlt össze

Írta:  2013.05.16.
Egy könyv és egy film megjelenésének támogatásához sikerült 100 ezer forintot összegyűjtenie a XVIII. kerületi Pátria Páholy Egyesületnek az április 25-én a Gombás Étteremben rendezett jótékonysági borvacsorán.
Veréczi Frick Zsuzsa A repülést szolgálták című könyve a magyar polgári légiközlekedés elmúlt évtizedeiről szól. A szerző a barátaival, egykori kollégáival – köztük légiforgalmi irányítókkal, pilótákkal, légiutas-kísérőkkel –beszélgetett a munkájukról, a repülés szeretetéről és a repülőtéri dolgozókat összekötő különleges kapcsolatról, emberi érzésekről, szakmai sikerekről és kudarcokról. A könyv célja az, hogy a nem szakmabeliek is megismerjék a repülés világát.

A jótékonysági vacsora a könyv mellett a Fél lélegzet című film utómunkálatainak költségéhez is hozzájárult. A zenés dokumentumfilm Tomán Edina Amikor megállt az idő és Szívtangó című, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült.
– Mostanra hagyománnyá vált ez a rendezvényünk. Két éve roma gyerekek balatoni nyaralását, tavaly pedig a SOFI olimpikonjait támogattuk – mondta Dedeó Gyuláné, a Pátria Páholy Egyesület képviselője. – Most a vacsora bevételén kívül egy árverés is növelte az összeget. Malév-relikviák, filmek, valamint Zarándi Zoltán felajánlásából három modern festmény került „kalapács alá”. A 100 ezer forint nem tűnik soknak, de ma már nagyon nehéz pénzt gyűjteni, ezért úgy érzem, hogy sikeres volt az este.
Dedeó Gyuláné hozzátette, hogy a mai világban ötletesnek kell lenni ahhoz, hogy adakozásra bírják az embereket. Általános tapasztalata pedig az, hogy a szegényebbek szívesebben adnak, mint azok, akiknek jobban telne rá.