Kreatív Havannások

Írta:  2013.06.01.
A Havanna egyesület tagjainak munkáiból Kreatív alkotások címmel nyílt kiállítás május 28-án a Kondor Béla Közösségi Házban.
A Havanna Csoport Egyesületet sokan ismerik a Havanna lakótelepen, mert különféle színes programot rendeznek az itt élőknek, elsősorban a magányos, idős embereknek és hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az egyesület havonta egy alkalommal többek között klubnapot szervez, ahol a tagok kellemesen elbeszélgetnek egymással, miközben saját kedvtelésükre alkotnak.

A civil szervezet fennállásának elmúlt hat éve alatt az asszonyok hímzéseket, kalocsai kézimunkákat, gobelineket készítettek, képeket festettek. Ez idő alatt annyi szép alkotás készült, hogy a tagok úgy gondolták, hogy munkáikat érdemes megmutatni már a nagyközönségnek is. Ez volt az apropója a Kreatív alkotások című kiállításnak, amelyet június 18-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.
A tárlatot Simon Gábor országgyűlési képviselő nyitott meg, és beszédében hangsúlyozta, hogy „milyen fontos az egyén a közösség számára”. Ezt követően Vilmányi Gáborné pohárköszöntőt mondott, amelyben röviden beszélt a Havanna Csoport Egyesület tevékenységéről. – A lakótelepen sok nyugdíjas egyedül él, de igénylik a társaságot – mondta. – Ezért különféle programot szervezünk nekik, többek között táncos összejöveteleket, beszélgetéseket, színházi előadásokat, nőnapi, karácsonyi ünnepséget… 2008-ban jótékonysági bált szerveztünk, amelynek a bevételét a lakótelep négy iskolájának ajánlottunk fel, és 100-100 ezer forinttal járultunk hozzá a hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett nyári programhoz.

A tagjaink nagyon jól érzik magukat ezeken a rendezvényeken, és fontos nekik a közösség is.
A tárlaton a Havanna Gitáriskola növendékei Kubicsár László vezetéséve működtek közre.
Havanna Csoport kiállítói: Andorkó Tiborné, Eichardt Györgyné,Fehér Imre, Gyene Jánosné, Kendéné Pintér Ibolya, Kovács Gyuláné, Kovács Károlyné, Past Józsefné, Sinka Józsefné, Sipos Vendelné, Steiner Eduárdné, Szendrei Kálmánné, Szombati Sándorné, Szűcs Ferencné, Talpas Lajosné, Tordai Ferencné, Tusor Jánosné, Vácziné Csápori Mónika, Vilmányi Gáborné