Telt házas családi nap a Táncsicsban

Írta:  2013.09.16.
Tornateremben tartották meg a szombati családi napot Pestszentimrén, de senkinek nem támadt hiányérzete.
Az eső miatt a Táncsics iskola épületébe és tornatermébe szorultak be a szeptember 14-i családi nap résztvevői, de a rossz idő sem gátolta meg a gyerekeket, szülőket és tanárokat abban, hogy egy jó hangulatú délelőttöt töltsenek együtt.

Bár a szabadtéri programokról le kellett mondani, az iskolában nyoma sem volt a kinti borús hangulatnak. Már a 9 órai kezdéskor dugig volt a tornaterem, és mivel a programok nagy részét sikerült behozni az épületbe, változatos szórakozási lehetőségek várták a gyerekeket és szüleiket.
– Az udvaron álló rendőr- és tűzoltóautó ázott az esőben, de ez egyáltalán nem zavarta a gyerekeket, mert ők ugyanolyan lelkesen és érdeklődve nézték meg kívül-belül ezeket a járműveket, mintha verőfényes napsütés lett volna – mesélte Svélecz Edit, a Táncsics Mihály Általános és Német Nemzetiségi Iskola igazgatója.
Népszerű volt a kézműves foglalkozás és a XVIII. kerületi Vöröskereszt foglalkozása is. A kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai ugyancsak sok érdekességet mutattak a gyerekeknek, akik többek között az ujjlenyomatok vételét és vizsgálatát is kipróbálhatták. Sajnos a terembe nem lehetett bevinni a rendőrkutyákat, de az egység cselgáncs-szakosztálya tartott egy kis bemutatót.

– A családi napot közösen szervező általános iskola, Vackor, Napsugár és német nemzetiségi óvoda célja az, hogy az óvodások megismerkedhessenek az iskolával, a tanárok pedig a leendő kisiskolásokkal – mondta Svélecz Edit. – Úgy gondolom, hogy ez a most már a másodszor megrendezett családi nap egy valódi közösségformáló esemény, amelyen a szülők is jobban megismerhetik egymást és Pestszentimrének a vasút innenső oldalán lévő oktatási intézményeit.