A zene az kell

Írta:  2013.09.20.
Jótékonysági koncertet adtak Szilágyi Olgának, a Dohnányi zeneiskola énekművész tanárának növendékei szeptember 13-án a Rózsa Művelődési Házban.
Az est folyamán népszerű dallamok csendültek fel, többek között a Valahol Európában, A padlás, A dzsungel könyve, a Képzelt riport, az István, a király, az Egri csillagok című műből. Szilágyi Olga, a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára Izabella királyné szerepében maga is fellépett a növendékeivel az Egri csillagokban. Ezzel a műsorral korábban már nagy sikerrel szerepeltek Stuttgartban is.

– A műsort döntő részben én rendeztem és koreografáltam – mondta a tanárnő. – Az előadás előtt két hétig próbáltunk, és nagyon boldogan dolgoztam a fiatalokkal. – Lassan húsz éve tanítok a Dohnányi zeneiskolában, ahol jelenleg húsz tanítványom van. A növendékem volt régebben a műsort konferáló Bojtos Luca, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanul, és Kiss András fiatal énekművész is.
– Hat éve tanulok a Dohnányiban magánének szakon. Korábban zenei általános iskolába jártam, de komolyabban Olgánál kezdtem foglalkozni az énekléssel – idézte fel a kezdeteket Gyarmati Zsófia. – A Zeneakadémián szerettem volna tanulni, de közben másképpen alakult az életem, turizmus-vendéglátás szakon végzős főiskolás vagyok. Azonban nem tettem le véglegesen a zenei pályáról, a későbbiekben szeretném magam kipróbálni zenés színházakban.

– Eredetileg zongorázni tanultam a Dohnányi zeneiskolában, és másodéves voltam a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, amikor énekelni kezdtem tanulni Szilágyi Olgánál – vette át a szót Kovács Adrián. – Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatója vagyok zeneszerzés szakon, de továbbra is járok Olgához énekelni, mert az előadó-művészet is érdekel.
A jótékonysági műsort a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola és a Dohnányi Ernő Zeneiskola Alapítványa a Tehetséges Muzsikusokért közösen szervezte.
A vendégeket Farkas Márta, a Dohnányi iskola igazgatója és Draskóczy Zoltán gitárművész, az iskola tanára, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte.
Draskóczy Zoltán elmondta, hogy a jótékonysági esten összegyűlt pénzt a szociálisan rászoruló növendékek táborozására, versenyekre és tandíjtámogatásra fordítják.