Idősek napja zenével, humorral

Írta:  2013.11.06.
Az idősek világnapja alkalmából minden év október elején a Pestszentlőrinci Sportcsarnokban jönnek össze a kerület nyugdíjasai egy kis szórakozásra. Az idén mintegy félezren nézték végig a többórás műsort.
Az érintetteket és az önkormányzat képviselőit Kőfalvi Pál, a XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke köszöntötte, majd bejelentette, hogy korára való tekintettel lemond a tisztségéről. Ugyanígy tett a NYÉVE motorja, Farkas Ferencné is, de mindketten azt ígérték, hogy az év végéig segítik az egyesület munkáját. Ezután Csomó Tamás alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat megbecsüli a nyugdíjasokat, és az erejéhez mérten igyekszik támogatni őket. Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő a szépkorúak országos szintű támogatásáról szólt. Megemlítette, hogy ezt célozza a rezsicsökkentés is. A színes műsort Lévai István Zoltán alpolgármester is megtekintette.

A szép szavak után jöttek a szép dalok, nóták. Berentei Péter táncdalokkal alapozta meg a jó kedvet, Nógrádi Tóth István főszervező, nótaszerző és énekes bús magyar nótákkal andalított, fia, Tóth Róbert Károly zongora- és táncművész partnerével, a csinos Horváth Dorinával magas színvonalú tánctudásról tett tanúbizonyságot, Szóka Júlia primadonna operettslágereket és nótákat adott elő, Nyertes Zsuzsa pedig vidám régi slágereket, miközben egy sajátos sztriptízt is bemutatott. A végére cigánydalok jutottak Csáki Tibor tolmácsolásában, és persze ne feledkezzünk meg az átkötő jeleneteket előadó és konferáló Ihos Józsefről, azaz „Kató néniről” sem, aki partnernőjével, Henter Viktóriával varázsolt mosolyt a megfáradt arcokra.
A rendezvény zárásaként mindenki együtt énekelte a Szeressük egymást, gyerekek című slágert. Ezen a napon láthatóan mindenki szerette egymást…