Gitárral a tehetségért

Írta:  2014.01.29.
Megtelt a Rózsa Művelődési Ház Kucsák László január 24-i jótékonysági gitárestjén. Az ifjú tehetségekért ragadtak hangszert a kerület művészei.

Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester tisztában van a tehetséggondozás fontosságával, a pályakezdés és a pályaválasztás nehézségeivel. Nem véletlenül, hiszen hosszú éveken keresztül tanárként, majd iskolaigazgatóként egyengette a diákok útját.

Mint elmondta, azzal a céllal szervezte meg a gitárestet, hogy ilyen módon is a kerületi tehetségekre irányítsa a figyelmet. Bár néhány rendezvényen már megcsillogtatta gitártudását, önálló est szervezésébe mindeddig nem vágott bele. A koncert előtt leplezetlen izgalommal, szerényen úgy fogalmazott: „Én vagyok a vendég a művészek között.”

Művészi akkordok

Az alpolgármester a Dohnányi Ernő Zeneiskola kiváló tanáraival és művészeivel lépett színpadra. Draskóczy Zoltán és Visky Dénes gitártanár, Lajos Péter, az ütőhangszerek tanára és Ecseri Soma vokalista kísérte őt a koncerten.

Vendég fellépőként a zeneiskola egykori tanulója, Juhász Balázs is csatlakozott, aki a Bikini együttes Közeli helyeken című számának gitárszólóját játszotta. Az est sztárvendége pedig a Megasztárból is jól ismert Nagy Adri volt, aki saját dala mellett több számon át kísérte a hangszeres „férfikar” előadását.

Sokszínű közoktatás

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítvány pályázatokkal segíti az iskolák és óvodák oktató-nevelő munkáját, fejlesztési programjaik kidolgozását és a közművelődési tevékenységüket. Kiemelt figyelmet fordít a tehetséges kerületi fiatalok patronálására és a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására. Az elmúlt években olyan rendezvényekhez nyújtott szakmai támogatást, mint amilyen az országos népdaléneklési minősítőverseny, valamint számos múzeumpedagógiai foglalkozáshoz.
 

A gitáresten többségében magyar nyelvű dalokat játszottak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közönség is bekapcsolódjon az éneklésbe. Felcsendült többek között Cseh Tamástól a Budapest című szám, csilingelt az Első villamos a Fonográftól, és Paul Anka szerelmes vallomása szólt Dianának.

Zenei adomány

A jótékonysági koncerten a kerületi ifjú tehetségekért szólt a gitár. A kezdeményezést az 1000 forintos belépőjegyek megváltásával lehetett támogatni, melyekből több mint 200 kelt el. Az alpolgármester a koncert közepén elmondta, hogy a belépőjegyekből összegyűlt összeget a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítványnak ajánlja fel.