Báloztak a vörösmartysok

Írta:  2014.02.18.
Évről évre egyre nagyobb szabású a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium jótékonysági bálja.
Évről évre egyre nagyobb szabású a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium jótékonysági bálja. A rendezvény előbb az iskola tornatermét, majd a Kondor Béla Közösségi Házat nőtte ki, így idén február 15-én már a Lőrinci Sportcsarnokban mulattak együtt a tanárok, a diákok, a szülők és a meghívott vendégek.

Amint azt Járainé Bődi Györgyi igazgatónő elmondta, a bevételből részben az iskola pedagógiai programját támogatják.
– Céljaink megvalósításához sokszor kell költségvetésen felüli összeget előteremteni. Gondolok itt többek között az ének-zene tagozatosok fellépőruháira, a kirándulásokra, a vidéki vagy külföldi rendezvények utazási költségeire, és diákjaink számos tanulmányi versenyen is részt vesznek. Iskolánkra jellemző az is, hogy sok hátrányos helyzetű, de tehetséges gyereket is befogad, és természetesen ők sem maradhatnak ki egyetlen közös programból, utazásból sem – mondta az igazgatónő, kiemelve, hogy mindehhez rendkívül sok segítséget kapnak a szülői munkaközösségtől.

Majerné Varga Dóra, a munkaközösség elnöke hozzáfűzte, hogy a bál segítségével teremtik elő azt az összeget is, amelyből az év végén jutalmazni tudják a diákokat.
– Hagyomány nálunk, hogy nemcsak a jó tanulók könyvjutalmait adjuk át az évzárón, hanem tanulmányi eredménytől függetlenül azokat a gyerekeket is megajándékozzuk, akik kiemelkedő szerepet vállalnak a közösség építésében, a közösségi munkában.

Ughy Attila polgármester rövid megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy nem csupán egy iskolai bálon, hanem egy kiváló szülői, pedagógus- és gyermekközösség ünnepén vehet részt.
– A hetedik osztályosok nyitányként előadott palotás tánca bármelyik gimnáziumi szalagavatón megállná a helyét – tette hozzá.
A rendezvényen Csomó Tamás alpolgármester és Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő is részt vett, Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester pedig fel is lépett: Draskóczy Zoltánnal és Visky Dénessel közösen rövid gitárkoncertet adott.