Kattintson a világra!

Írta:  2014.03.30.
Online jegyvásárlás, legális műsorok és műveltségi játékok. A 15. Internet Fiesta megmutatta, hogy az internet nemcsak társadalmi, hanem kulturális változásokat is hozott az életünkbe.
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén március 20. és 27. között 15. alkalommal rendezte meg az Internet Fiesta elnevezésű rendezvénysorozatot. Az országos rendezvény keretében számos könyvtár érdekes és hasznos programokon keresztül mutatta be a látogatóinak a világháló nyújtotta kulturális lehetőségeket. A kezdeményezés célja az, hogy minél többen kapjanak képet az internetről mint az ismeretek elsajátítását, a művelődést és a szórakozást megkönnyítő felületről.

A rendezvénysorozathoz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára és Pestszentimrei Könyvtára is csatlakozott. Ez utóbbiban a zene, a tánc és az internet kapcsolatával ismerkedhettek az érdeklődők. Megtudhatták, hogy létezik legális zeneletöltés, és hogy tánclépéseket, sőt akár teljes koreográfiákat is el lehet sajátítani az internet révén.
A Lőrinci Nagykönyvtár Játsszunk, vásároljunk, skype-oljunk együtt a neten! című három alkalmas előadás-sorozatán a kulturális kikapcsolódás tényleg így nevezték meg? igen állt a középpontban. Az előadásoknak köszönhetően a résztvevőknek már nem okoz gondot az online könyv- vagy színházjegyvásárlás, és a Nemzeti Audiovizuális Archívumban is könnyen eligazodnak. Megtanultak e-mailt írni, megismerték a közösségi oldalak sokszínű világát, és már skype-on is bátran keresik a barátaikat.