Gyógyító nap a PIK-ben

Írta:  2014.03.31.
Egy sikeres kezdeményezés folytatódott a PIK-ben: március 29-én második alkalommal tartottak gyógyító napot.

− Tizennyolc év után most érzem először igazán, hogy zsong a ház – mondta néhány héttel korábban Reiman Katalin, aki csaknem két évtizede vezet rekreációs tanfolyamokat a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). A lehetőségek szaporodásáról beszélt nemrég Fejér Julianna is, az intézmény munkatársa, aki elmondta, hogy a csaknem másfél évig tartó felújítás meghozta az eredményét: a hosszabb ideje futó programok is jobb körülmények közé kerültek, és immár újabb rendezvényeket, klubokat, tanfolyamokat is lehet tervezni.

A gyógyító nap, amelyet március 29-én rendeztek, egyszerre régi és új, hiszen egy alkalommal már sikerrel hirdették meg, aztán éppen a felújítás miatt kellett a folytatásra várniuk azoknak, akik érdeklődnek az egészségmegőrzés természetes módszerei és az alternatív gyógymódok iránt.
A rendezvényen szó volt mindenről, ami fontos lehet az egészség védelmében: helyes táplálkozásról, mozgásról, életmód- és szemléletváltásról. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg, bemutatókon vehettek részt, s eközben folyamatosan tanácsot és információt kérhettek a különféle szakterületek képviselőitől.
Fontos az egészség – talán ezért is zsongott ismét a ház.