Adománybolt nyílt a kerület központjában

Írta:  2014.04.20.
A Cseriti-Adományháló az ötödik, Pestszentlőrincen az első, boltját adták át az Üllői út 429.szám alatt.
Akár vásárol, akár használt, de még jó állapotú bútort, játékot, ruhaneműt hoz be adományként az április 15-én megnyílt Cseriti boltba, mindenképpen segít. A Cseriti-Adományháló az ötödik, Pestszentlőrincen az első, boltját adták át az Üllői út 429.szám alatt. 

- Az adománybolt ötlete Angliából származik. A jelmondatunk, az „Akár adsz, akár veszel – mindenképpen jót teszel” pedig egyértelműen megfogalmazza a szándékunkat – mondta a megnyitón Sáhy Gábor, a Cseriti-Adományháló vezetője.
A használati tárgyak jótékony célú felajánlása Európa több országában már mindennapos. Sáhy Gábor elmondta, hogy az árukészlet folyamatosan, szinte napról-napra változik, így érdemes hetente többször is felkeresni az üzletet.
- A felajánlott bútorokat, ruhaneműket, háztartási eszközöket, illetve bármilyen használható, de fölöslegessé vált tárgyat behozhatják hozzánk, de akár érte megyünk. Elszállítjuk, ha szükséges a kisebb javításokat is elvégezzük rajtuk, mielőtt kikerülnek a polcokra, a használtpiaci értéküknél valamivel alacsonyabb áron – tette hozzá Sáhy Gábor.

A boltot Csomó Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki több szempontból is örült annak, hogy a közösséget szolgáló tevékenység költözött a kerület egy igen frekventált helyén lévő üzlethelyiségbe.
- A mai világban, ahol a szegénység különböző foka igen nagy társadalmi réteget érint, nagy segítség egy ilyen kezdeményezés. Sokan vannak, akik bár nem számítanak nincstelennek, arra azonban kevés a pénzük, hogy például iskolakezdéskor meg tudják venni a gyerekeknek az íróasztalt, táskát és egyéb szükséges holmikat. Nekik sokat jelent, hogy mások adományai révén a Cseriti Adományboltban jó minőségű termékekhez juthatnak, elérhető áron – mondta Csomó Tamás.

Az üzlet ars poeticájának köszönhetően adományozóként és vásárlóként egyaránt támogathatjuk a feleslegessé vált, kidobásra ítélt tárgyak funkciójában történő újrafelhasználását, a kispénzű szociálisan rászorulók vásárlását és a hátrányos helyzetű emberek esélyteremtő foglalkoztatásának ügyét is. Ez utóbbiról szólva Sáhy Gábor hozzátette, hogy megváltozott munkaképességű munkatársak alkalmazása is a tervek között szerepel.