Új helyszínen a Rock-majális

Írta:  2014.04.29.
A kerületi amatőr zenekarok fesztiváljaként lett ismert az elmúlt két évben a Rock-majális, amelyet idén április 30-án rendeznek meg.
A kerületi amatőr zenekarok fesztiváljaként lett ismert az elmúlt két évben a Rock-majális, amelyet idén április 30-án rendeznek meg. Az örömzenélést kedvelők ezúttal új helyszínen, a Vasút utca 58. szám alatt lévő építőanyag-áruház parkolójában találkozhatnak.

– Sokan kérdezték, hogy miért nem az eredeti helyszínen, a Nemes és a Vasút utca kereszteződésében tartjuk a rendezvényt. Ennek oka az, hogy ott nincs elegendő villamos energia az árusok és a zenekarok ellátására. A Hősök terén kicsi a hely, a Sportkastélyban pedig más rendezvény lesz – indokolta a helyszínválasztást Perge László, a majális szervezője.
A fellépők között ott lesz többek között a Perge Blues Band, amelyről Perge László elmondta, hogy a vele együtt játszó zenészek húsz-harminc éve lépnek fel különböző zenekarokban, és tulajdonképpen profinak számítanak.
A színpadon az első nagyzenekar a Helyszínelők lesz, s fellép a Rocktones és a különleges nevű Illegitim Kapcsolat is.
– A műsor első része viszont a rockpalántáké lesz, akik egy ilyen utcabálon szokhatják a közönséget, a nyilvános szereplést. A zene a legjobb eszköz arra, hogy elmozdítsuk a fiatalokat a számítógép mellől, a színpad varázsa pedig magabiztosságra, önállóságra nevel. Nem beszélve a zenélés öröméről, amely fantasztikus élményt ad, ha azt egy zenekarban műveled – mondta Perge László, aki további zenekarok jelentkezését várja a Facebookon (Rock-majális Pestszentimrén).
A fesztivál helyszínén 10 órától vállalkozói miniexpót rendeznek, amelyen helyi mesteremberek kínálják a szolgáltatásaikat. A majális részeként ételt is fognak osztani a rászorulóknak a Vasút utcai Königsburg sörözőben.