Végre lazíthattak a polgárőrök

Írta:  2014.06.28.
A hagyományos Bókay-kerti pikniken ünnepelhették meg a kerületi polgárőrök a június 27-én átvett jutalmakat.

− Bár a kerület közbiztonsága mindig javul, a polgárőrök munkájára továbbra is szükség van. Ez az az alkalom, amikor megköszönhetem azt, amit egész éven át a kerületért tettek, és újra szeretném biztosítani önöket és a lakosságot: az önkormányzat a maga eszközeivel továbbra is támogatja a polgárőr csoportok tevékenységét – fogalmazott Lévai István Zoltán alpolgármester június 28-án a Bókay-kertben rendezett hagyományos polgárőr napon.

Az alpolgármester szavai utaltak arra, hogy négy évvel ezelőtt a megalakuló új városvezetés egyértelműen a polgárőrség erősítése mellett tette le a garast. A kerület anyagi eszközökkel is segíti, hogy a rendőrség, a polgárőr csoportok, a mezőőrség hatékonyan tudjon együttműködni a bűnmegelőzésben és a bűnüldözésben.

Noha maguk a polgárőrök gyakorlatilag minden kerületi ünnepségen ott vannak, hiszen a járőrözés mellett részt vállalnak a helyi rendezvények biztosításában is, nekik maguknak kevés alkalmuk van az ünneplésre. A június vége ilyen. A városházán június 27-én pénteken adták át az eredményes polgárőröknek járó önkormányzati jutalmakat, egy nappal később pedig oldottabb hangulatú pikniket rendeztek a Bókay-kertben. Lévai István Zoltán itt adta át a kitüntetéseket azoknak, akik – esetleg éppen a vállalt szolgálat miatt – nem lehettek ott az előző napi ceremónián.
A parkban rendezett eseményt bográcsozás, közös ebéd zárta. Az eseményt a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért szervezte.