Sziklakertet a Kondor sétányra!

Írta:  2014.06.28.
Közösségi munkával újult meg részben az Eszterlánc Óvoda udvara. Az intézmény pályázaton nyerte az ehhez szükséges pénzösszeget.

− Azt gondolom, itt a Havanna-lakótelepen, ahol soha nem volt még hasonló megmozdulás, óriási dolog, hogy ennyien eljöttek közösségi munkára – mondta Torma Ilona, a Kondor Béla sétányon működő Eszterlánc Óvoda intézményvezetője június 28-án, a munka kezdetekor.

A megállapítás pedig nem volt túlzó: a 9.30-as kezdéskor már több család tagjai sorakoztak fel munkakezdésre, és a következő félórában még legalább ennyien csatlakoztak hozzájuk. Tízre megtelt az óvodaudvar egyenpólót viselő, szorgalmasan dolgozó emberekkel: felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt.
− A Provident Pénzügyi Zrt pályázatán vettünk részt, azon nyertünk 500 ezer forintot. Ebből vásárolhattuk meg a szerszámokat, a felhasználandó anyagokat. A többi már csak a munkán múlik – árulta el Torma Ilona.

A vállalat nem csak pénzzel támogatta a nyertes intézményt: dolgozói önkéntes munkával csatlakoztak az óvodaudvar részleges megújításához. A munka pedig három területen zajlott. A jelentkezők kifestették a kerítést, mások két sziklakertet kezdtek el építeni.

− Csodálatos fáink vannak az udvaron, némelyik gyökerei előtörtek a földből. Ezek balesetveszélyesek, viszont a fákat kivágni vétek volna. Ezért sziklakertet építünk köréjük, elfedjük a kitört gyökereket, ugyanakkor megelőzhetjük a baleseteket – magyarázta a vezetőnő.
A pályázat harmadik elemeként gumitéglákat terveztek a mászókák környékére, ezek lefektetését azonban profi szakemberekre, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársaira bízzák. Mint azt az eseményen ugyancsak részt vevő Banyár László, a Városgazda vezérigazgatója elmondta, a kollégák rövid időn belül felmérik a helyszínt. és még a nyár folyamán lefektetik a gumitéglákat.