Imrék és Szentimrék találkozója

Írta:  2014.08.22.
Szeptember 26–27–28-án kettős ünneplés lesz Pestszentimrén. E három napon várnak vendégeket mindazon településekről, amelyek nevében szerepel az Imre vagy Szentimre kifejezés.
Szeptember 26–27–28-án kettős ünneplés lesz Pestszentimrén. E három napon várnak vendégeket mindazon településekről, amelyek nevében szerepel az Imre vagy Szentimre kifejezés, s ugyanekkor zajlanak majd a hungarikumok napjának rendezvényei is.

A Kárpát-medencében 10 olyan település található, amelynek nevében ott az Imre vagy Szentimre szó, István király fia, Imre herceg emlére. Erdélyben Csíkszentimre, Görgényszentimre, Hegyközszentimre, Imrefalva-Székelyudvarhely, Magyarországon Imrehegy, Mátraszentimre, Nyárádszentimre, Soltszentimre, Tiszaszentimre és Pestszentimre. Idén kerületünk e része fogadja a névrokonait.
– Ezek a találkozók mindig a hungarikumok jegyében zajlanak – avatott be Gera Éva, az önkormányzat pestszentimrei referense.
A találkozók fővédnöke Lezsák Sándor, aki a hungarikummozgalom lelkes támogatója. Így kifejezetten stílusos, hogy a középső nap eseményei teljes egészében a hungarikumokról fognak szólni.