Figyelj a szemöldökre!

Írta:  2014.08.31.
KR7 elnevezéssel rendezett kreatív alkotói-előadói hetet a baptista egyház Pestszentmirén. Az utcán is, a Nemes utcai imaházban is. Az esemény sok érdeklődőt vonzott, köztük Ughy Attila polgármestert, aki nagy érdeklődéssel vett részt a nem mindennapi programban.

Sporttal „megfertőzött” ember a KR7-ből óhatatlanul is CR10-re, a Real Madrid szupersztárjára asszociál. Az elmúlt héten Európa legjobb futballistájának megválasztott Cristiano Ronaldóra, a portugál világhírességre. De aztán rájön, hogy nem csak foci létezik a világon, vannak annál emelkedettebb dolgok is.

– A KR7 azt jelenti, hogy Krisztust követve, az ő nevében éljük meg egy hétig a napjainkat. Az imrei utcán is, az imaházunkban is – világosított fel Háló Gyula, a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet vezetője, aki valamennyi napon aktív résztvevője volt az eseménynek.
Az első napon, a múlt hétfőn megrendezett workshop keretében például keményítős festés szerepelt a programban Csóka Heléna irányításával. A legnagyobb érdeklődés a csütörtöki programot kísérte, amikor Arcképek keretben címmel a Hősök terén készítettek krokikat emberekről a program résztvevői.
– Krokizáskor az a legfontosabb, hogy a „művészek” az alkotás közben ne emeljék fel a ceruzájukat, hanem egyetlen vonallal alakítsák ki, hozzák létre a papírjukon azt, amit látnak, amit meg akarnak valósítani. Nem mindegy, hogy az arcnak melyik részén kezdenek el dolgozni, honnan indulnak el. Legjobb a szemöldök vonalából kiindulni – avatott be a mesterfogásokba Háló Gyula.
A sok érdeklődőt vonzó rajzos délutánnak Ughy Attila polgármester is a vendége volt. A fiatalok megörökítették a polgármester vonásait, aki így nyilatkozott, miután modellje volt az egyvonalas portrérajzot készítő fiataloknak:

– Örülök, hogy ilyen sok fiatallal, rajzolókkal és utcai zenészekkel telt meg a Hősök tere, és hogy találkozhattam velük. Igazi közösségi program ez. Olyan, ahol mindenki megtalálja a neki tetszőt, miközben szemmel láthatóan szeretik egymást a résztvevők, és nyitottak egymás felé. Ez mindenkor örömöt szerez, mert róluk, a minket követő generációkról szól mindannyiunk élete.
A KR7 rendezvényei esténként a Nemes utcai imaházban értek véget. A meghirdetett 9 órás zárás és elcsendesedés helyett általában 11 tájban, mert a még akkor is szóló zene, az együttlét és „KR” jelenléte felülírta a takarodót…