Nyári tehetséggondozás és életmódtábor támogatással

Írta:  2014.09.03.
A Kandó tériek beszámolója a nyári tehetséggondozó táborról és az életmód-programról.
A Kandóban nem áll meg az élet a nyár beköszöntével. Alig lett vége a tanévnek, máris indult a két hetes focitáborunk, majd július közepén Fonyódra vittünk két turnusban gyermekeket, Balatonfenyvesen is töltöttünk egy hetet, s alig hogy hazaértünk, máris indult egy nagy csapatunk Sarkadra. Idén nyáron közel 250 tanulónkat táboroztattuk.

Nyári Tehetséggondozó – Életmódtáborunkban ezen a nyáron a lelki és a testi egészség, a test és lélek harmóniája volt programunk szervező ereje. A kísérletezések, a képzőművészeti- és drámafoglalkozások bár némi kötöttségre utalnak, mégis ezek az alkalmak hozták a legfelszabadítóbb, örömteli pillanatokat. A kísérletek látványát követte a magyarázat, a színvonalas festmény, tusrajz, díszes tolltartó elkészültét megkoronázta a kiállítás, a drámafoglalkozáson pedig a felvetett dilemmát feloldotta a jelenet, a mélyreható elemzés. A tehetséggondozó foglalkozásokon kívül sikeres volt az „Életmódprogramunk” is. Sok vidám pillanat forrása volt a rendszeres reggeli közös mozgás és a fakultatív sportprogramok is „telt házasak” voltak. A gyerekek tízóraira vagy uzsonnára rendszerint friss zöldségsalátát, illetve gyümölcsöt kaptak, amit hálásan fogadtak, s jóízűen fogyasztottak. (Többen most ettek életükben először nyersen céklát. Fogadkoztak is, hogy otthon elmondják.)
Színvonalas tehetséggondozó és életmódprogramunk megvalósításához nagy segítség volt Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Népjóléti Bizottsága által kiírt pályázat, amely által 200 ezer forint értékben tudtunk vásárolni a kézműves és a kísérletezős foglalkozásainkhoz szakmai anyagokat, valamint zöldséget és gyümölcsöt az életmódprogramunkhoz a gyerekek nagy örömére.