Kerületi polgárőrök a legjobbak

Írta:  2014.11.11.
Jó évet zár a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport: nyáron az önkormányzat ismerte el munkájukat, november elején pedig az Év Legjobb Polgárőr Egyesülete kitüntetést vehette át a csapat vezetője.
Noha a polgárőrök nem elismerésért, kitüntetésért végzik küldetésüket, a visszajelzés, az elismerés nekik is sokat jelent. A Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport ebben a tekintetben elégedett lehet, hiszen júniusban a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriuma fejezte ki neki és még két másik kerületi polgárőr egyesületnek elismerését az elvégzett munkáért, most pedig Az Év Polgárőr Egyesülete Kitüntetést vehették át az Országos Polgárőr Szövetségtől.

− Október végén tudtuk meg, hogy a szövetség bennünket jelölt erre a kitüntetésre. Nagyon örülünk, sokat jelent az elismerés – mondta Székely László, a csoport szervezeti hátterét biztosító egyesület elnöke.
A rangos kitüntetés pénzjutalommal is jár.
− Ezt természetesen az eszközeink fejlesztésére fordítjuk – mondta Székely László. – Első körben új bakancsokat vásároltunk az egyenruhához. Ez kényelmes is, és így már a csoport polgárőreink megjelenése is teljesen egységes.
A Lőrinc-Kertvárosi csoport nem ül sokáig a babérokon. Eddig is kemény munkát végeztek (a napi bűnmegelőző-bűnüldöző szolgálat mellett részt vettek olyan akciókban is, mint például augusztus elején a hirtelen esőzések miatt felgyülemlett víz elvezetése és a kármentesítés), de a jövőben újabb területen is feladatot vállalnának.
− Az önkéntes tűzoltói engedélyt szeretnénk megszerezni, hogy együtt dolgozhassunk a kispesti tűzoltósággal. A tűzoltóság erre nyitott. Speciális kiképzésen kell majd részt vennünk, és szeretnénk egy olyan, a megfelelő technikával felszerelt pick-up gépjárművet vásárolni, amellyel mi is felvonulhatunk az adott helyszínre. Így mi is segíthetünk az oltásban, a víz elszivattyúzásában vagy akár baleseti mentésben is – beszélt a tervekről Székely László.