Kiskarácsony, nagykarácsony...

Írta:  2014.12.12.
A XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) karácsonyi ünnepséget rendezett december 11-én.
Zsúfolásig megtelt a civil szervezet klubterme, ahogy mondani szokták, egy tűt sem lehetett volna leejteni, annyian jöttek el karácsonyozni. Mindenki jókedvűen, mosolygós arccal ült az asztalnál. Látva a kellemes hangulatot, eszembe jutott, hogy tavaly ezzel a mondattal adta át Kőfalvi Pál, a NYÉVE leköszönő elnöke a stafétabotot Freyberger Lászlónak: „Teremtsetek olyan légkört, hogy mindenki örömmel jöjjön az egyesületbe. A problémákat ne hangoskodással oldjátok meg, hanem szeretettel, megértéssel, odafigyeléssel, szép szóval.” Ahogy láttam, barátságból, szeretetből nem volt hiány…

– A „kiskarácsonyt” a székházunkban ünnepeljük meg a tagsággal, a „nagykarácsonyt” pedig a Kondor Béla Közösségi Házban, és az utóbbira a kerület összes nyugdíjasa hivatalos. – Több mint húsz éve léptem be az egyesületbe – mondta Farkas Ferencné volt elnökhelyettes. Azért szeretünk ide jönni, mert családias a légkör, és a saját korosztályunkkal vagyunk együtt. Itt elbeszélgethetünk egymással, és többféle programon is részt vehetünk. Sokan közülünk egyedül élnek, akkor vannak társaságban, ha ide eljönnek.

Bába Károlyné hozzátette:
– Úgy érzem magamat, mintha egy nagy családban lennék. Sajnos ritkán tudok részt venni a programokon, mert a férjem nagyon beteg.

Az ünnepségen Freyberger László az egyesület, Galgóczy Zoltán alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a nyugdíjasokat. Ezt követően még egy köszöntővel folytatódott a program, ugyanis Szecsődi János 90. születésnapját is megünnepelték. A volt hajóskapitány az életének fényképen megörökített eseményeiről készített összeállítással lepte meg a társait.
Franciscy Erzsébet verset mondott, az elnök pedig karácsonnyal kapcsolatos, saját összeállítású kisfilmet mutatott be.
A vezetőség és a kézműves szakkör tagjai egy kis ajándékkal is kedveskedtek a tagoknak.