Jó szívvel adott ajándékok

Írta:  2014.12.16.
Meleg tea, forralt bor, zsíros kenyér és pogácsa várta mindazokat, akik december 13-án délelőtt kilátogattak a Pátria Páholy Egyesület fabódéihoz a lőrinci piacra.
Meleg tea, forralt bor, zsíros kenyér és pogácsa várta mindazokat, akik december 13-án délelőtt kilátogattak a Pátria Páholy Egyesület fabódéihoz a lőrinci piacra. Az egyesület jótékonysági rendezvényén jelentős mennyiségű ruhanemű, cipő, illetve könyvek, játékok közül választhatott magának, vagy szeretteinek karácsonyi ajándékot bárki.

- Úgy gondoltuk, hogy az ünnepet megelőzően egy kellemes találkozási lehetőséget szervezünk, amelyen mindenkit szívesen látunk egy kis baráti beszélgetésre, tízóraira. Akinek pedig meleg ruhaneműre, esetleg a gyerekek, unokák számára egy kis ajándékra volt szüksége, az emellett nyugodtan válogathatott az adományokból – mondta Mester László, az egyesület elnöke, a kerület korábbi polgármestere.
A négy éve alapított XVIII. kerületi Pátria Páholy Egyesület a közösségi, lokálpatrióta értékek megőrzését, gyarapítását, és ezzel együtt kulturális rendezvények és jótékonysági akciók szervezését tűzte ki célul.
- Az elmúlt években gyűjtéseink eredményeképpen például a SOFI sportolói kiutazhattak a speciális olimpiára, de támogattunk filmkészítést és könyvkiadást is, és rendszeresen szervezünk rendezvényeket más civil szervezetekkel közösen – vázolta fel röviden a Pátria Páholy tevékenységi körét Mester László.