Rajzok és versek a környezetünkért

Írta:  2015.01.30.
A XVIII. kerület jelenét és elképzelt jövőjét mutatták be azok a rajzok, versek, illetve egyéb pályaművek, amelyeket a környezetvédelem témakörében kiírt pályázatra készítettek el a pestszentlőrinc-pestszentimrei diákok.
Az általános iskolák felső tagozatosai számára meghirdetett „Ilyennek látom kerületünket 2100-ban” című rajzpályázaton 80 alkotásból választották ki a díjazottakat.

Hangulatos versek születtek a „Legzöldebb kerületben élek” címmel kiírt pályázatra, és nívós fotók készültek a „Megszépül a Büdi-tó” témakörben is. Utóbbira a legtöbb pályamű a tóhoz közeli Eötvös Loránd Általános Iskolából érkezett, és a legszínvonalasabb tabló is az iskola Ökoaktivista Szakkör diákjainak munkáját dicséri.

A „Légkör figyelő pályázat” célja a különleges meteorológiai képződmények (pl. szivárvány, érdekes alakú, színű, felhő) rögzítése volt. A beküldött munkák a www.zold18.hu valamint a www.idojaras.hu oldalra is felkerültek.
Az „Alkoss hulladékból” kézműves pályázatra szelektíven gyűjtött hulladékból készült használati, vagy dísztárgyakat, esetleg ékszereket vártak a szervezők.

A pályázatok január 29-i díjátadóján a Darus utcai Általános Iskola diákjai adtak műsort a Rózsa Művelődési Házban, ahol a pályaművekből egy kis kiállítás is készült.