Adománybolt a Havannán is

Írta:  2015.02.07.
Második üzletét nyitotta meg a kerületben még december elején a Cseriti Szociális Szövetkezet.

Második üzletét nyitotta meg a kerületben még december elején a Cseriti Szociális Szövetkezet. A Havanna-lakótelepen található bolt annyiban különbözik a hálózat többi üzletétől, hogy míg azokban vegyes az árukészlet, a Havanna utca 50-es szám alatt ruházati cikkekből válogathatnak a vevők.
Amint azt Sáhy Gábor, a szövetkezet vezetője elmondta, előzetes felmérés során derült ki, hogy a lakótelepen olcsó, de használható ruhákra van a legnagyobb szükség.

Kétszáz forint alatt

A kifejezetten adományozott ruhaneműre alapozott üzlet egy, az önkormányzat tulajdonában lévő 41 négyzetméteres helyiségben nyílt meg.
– A ruhák mellett kaphatók itt cipők és egyéb kiegészítők, hajráfok, övek és minden, ami hozzátartozik az öltözködéshez – tájékoztatott Sáhy Gábor. – A nyitva tartás azonos az Üllői úton található boltunkéval, azaz hétfőtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton pedig 9 és 13 óra között várjuk a vásárlókat és természetesen az adományozókat is.

A Cseriti-Adományháló immár hat üzlettel szolgálja azokat, akik szerényebb jövedelemből is szeretnének jó minőségű, megfizethető háztartási cikkeket, bútorokat vásárolni.
– Ez a ruhabolt az első tematikus, kifejezetten egy típusú cikkekre koncentráló egységünk. Az árainkat igyekszünk a piaci árak alatt tartani, és már 190 forinttól lehet ruhát vásárolni – tette hozzá a vezető.

Könyvet a netről

Az adománybolt ötlete Angliából származik, s a használati tárgyak jótékony célú felajánlása már Európa több országában mindennapos. Az Üllői úton és a Havannán működő boltok árukészlete folyamatosan, szinte napról napra változik, így érdemes hetente többször is felkeresni az üzleteket.

– Az Üllői úti boltban alapvetően vegyes az árukészlet, a kézben elhozható holmiktól kezdve a bútorokig, nagyobb háztartási gépekig mindenféle érkezik. A nehezen szállítható darabokért előzetes egyeztetés után házhoz megyünk, így levesszük a cipelés terhét az adományozók válláról. A szállítást az üzleteink vezetőivel kell megbeszélni. Ha szükséges, kisebb javításokat is elvégzünk az adományokon, mielőtt kikerülnek a polcokra – mondta Sáhy Gábor. – A vásárlókat érintő újdonság, hogy a Vatera internetes oldalán cseritikönyv felhasználónév alatt működik egy kifejezetten használt könyvek eladásával foglalkozó tematikus oldalunk.