Megint jól tartották a rászorulókat

Írta:  2015.04.23.
Április 18-án ismét ebéddel, ételosztással várták azokat, akiknek a napjaiból hiányzik a meleg étel.
Szinte folyamatosan szervezi a Pestszentimrei Katolikus Karitász azt a jótékonysági programot, amelynek keretében a szegények, a hajléktalanok, a kisnyugdíjasok, a rászorulók felé fordulnak. Április 18-án ismét ebéddel, ételosztással várták azokat, akiknek a napjaiból hiányzik a meleg étel, a jóllakottság kellemes érzése és – ami legalább ilyen fontos – a baráti, együtt érző szó.
Hűvös, szeles volt az idő április harmadik szombatján, de ettől függetlenül ismét tömeg várta a Szent Imre-templom előtti utcán, hogy a harangszó a delet jelezze. Ekkor nyitották ki ugyanis a templomkert kapuját, hogy a karitász munkatársai megkezdjék az ebédosztást, amellyel sokaknak szereztek örömöt, a falatokon túl egy-két boldog órát is adva.

A hűvös nap azt sem zavarta meg, hogy kiváló menüvel várják a vendégeket a szervezet munkatársai, pedig biztosan nem volt melegük, miközben a két hatalmas üstben kavargatták a babgulyást, hogy az olyan legyen a déli harangszóra, amilyet bármely kisvendéglőben felszolgálhattak volna.
De nem oda került, hanem szétosztották azok között, akiknek valóban szüksége volt rá. A gulyáson túl friss kenyeret, süteményt és forró teát is kaptak a rászorulók, akik szinte már az egész fővárosból érkeznek, mert tudják: megéri Pestszentimrére utazni.
Elébe menve a kérdésnek – legközelebb mikor? –, hadd írjuk le, hogy az önkormányzati kitüntetést is magáénak tudó karitász május 16-án várja újra az ebédvendégeket.