Hogy dolgozhassanak az értelmi sérültek

Írta:  2015.05.29.
A Salva Vita Alapítvány 1996-ban az országban elsőként kezdett a támogatott foglalkoztatás (TF) módszerével értelmi sérült fiataloknak állást közvetíteni a nyílt munkaerőpiacon.
A Salva Vita Alapítvány 1996-ban az országban elsőként kezdett a támogatott foglalkoztatás (TF) módszerével értelmi sérült fiataloknak állást közvetíteni a nyílt munkaerőpiacon. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban már bevált TF-módszer a magyarországi viszonyokra adaptálva lehetőséget teremt arra, hogy az alapítvány értelmi sérült ügyfelei normál munkahelyen, integrált formában, az elvégzett munkának megfelelő fizetésért dolgozzanak, tehát értéket hozzanak létre ahelyett, hogy a közösség tartaná el őket.
A szervezet szakemberei komplex szolgáltatás keretében készítik fel az ügyfeleiket a munkavégzésre. Megkeresik számukra a megfelelő állást, velük együtt tárgyalnak a jövőbeni munkáltatóval, betanítják őket az elvégzendő feladatokra, és figyelemmel kísérik a teljesítményüket, a beilleszkedésüket a munkahelyi közösségbe. A támogatott foglalkoztatás szolgáltatása mind a munkakereső ügyfelek, mind a munkáltatók számára ingyenes.
Felhívás

Olyan értelmi sérült vagy autizmussal élő felnőttek jelentkezését várja a Salva Vita Alapítvány, akik

– szeretnének a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni;
– Budapesten vagy a környékén laknak;
– legalább 40%-os komplex minősítéssel rendelkeznek.

Kérjük, ha Önt vagy a környezetében élő rokonát, ismerősét érdekli a lehetőség, jelentkezzen a Salva Vita Alapítványnál!

Telefon: 323-1256
Honlap: www.salvavita.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: Salva Vita Alapítvány

Az alapítvány működését a központi költségvetés eddig pályázati pénzekkel támogatta, lehetőséget adva az állásközvetítésen túl a szolgáltatás módszertanának részletes kidolgozására, szakkönyvek írására és megjelentetésére, valamint a módszer vidéki civil szervezeteknek történő betanítására is.
Napjainkra azonban számottevően csökkentek a pályázati lehetőségek és a források, különösen az európai uniós pályázati források akadozása miatt. 
Kérjük, látogasson el az alapítvány honlapjára – www.salvavita.hu –, ahol megismerkedhet a programokkal, az elért eredményekkel. Hátha segíthet a szervezet önnek vagy a hozzátartozójának, vagy éppenséggel ön vállalkozóként kapcsolódhat be ebbe a kölcsönösen előnyös együttműködésbe, munkát kínálva az arra rászorulóknak – és egyben magasabb színvonalra emelve az életüket. Nem csak anyagi értelemben…