Innovatív gyermeksziget

Írta:  2015.06.22.
Bárcsak újra ovis lehetnék! – hagyta el a mondat a felnőttek száját június 18-án a Csodavilág óvoda udvarának átadóján.

A Csodálatos Gyermekvilág Alapítvány 2009 augusztusában Tóthné Kővári Csilla szaktanácsadó, pedagógia szakértő és Kékesi Szilvia óvodavezető irányításával jött létre azzal a kiemelt céllal, hogy gyors és a megszokottól eltérő megoldást találjanak a kerületben az óvodai férőhelyek hiányára. Az alapítvány 2010-ben két csoporttal induló Csodavilág óvodája mára – az új épületszárny megépítésével – egy ötcsoportos, 140 gyermeket ellátó intézménnyé fejlődött. Az épület mögött elhelyezkedő, egyedileg kiképzett udvaron pedig nem mindennapi kreatív megoldásokat valósítottak meg.

– Az Üllői út közelsége miatt nagy súlyt fektettünk az udvar kialakítására, amely magas színvonalú játszókörnyezetet nyújt a gyermekeknek, kompenzálva a forgalmas helyet – mondta Tóthné Kővári Csilla. – A játszóudvar egy szakmai konferencián való együttgondolkodás eredményeként, cégek felajánlásából, önkormányzati támogatásból, a fővárosi környezetvédelmi alap pályázatából és az intézményi költségvetésből valósult meg.

Az udvarátadó ünnepséget Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg. Az eseményen részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő, Galgózy Zoltán alpolgármester és Kis László, a Színrelép Kft. ügyvezető igazgatója, aki kivitelezőként ekképpen nyilatkozott a referenciaudvarról:
– Egy öntött gumit felhasználó innovatív technológiával építettük fel ezt a tematikus játszóteret, amelyen akár egyidejűleg is játszhat az összes ovis. Az olyan hagyományos játszótéri elemek mellett, mint a homokozó, a hinta és a csúszda, különböző mászófalak, a belsejében egy bújós alagutas rendszert rejtő mászódomb és egy lépésérzékelős szökőkutas rész is található itt.