Nonstop táborozás a Kossuth téren

Írta:  2015.07.16.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Kossuth téri református templom lelkészei idén nyáron is kiveszik a részüket a nyári táboroztatásból.
Azóta eltelt egy hónap, s arról számoltak be a „Kossuth tériek”, hogy két táboroztatáson már túl vannak.
– Amint megígértük, a premiert az idén is az ovisok és a kisiskolások jelentették. Öt-öt napot töltöttek el a templomunk kertjében. Nem túlzok, ha azt mondom, élményekkel telve mentek haza az utolsó nap után. Legalábbis ezt lehetett leolvasni az arcukról, és erről árulkodtak a mondataik is, amelyeknek a fő üzenete az volt, hogy jönnek jövőre is. Ha jönnek, mi  nyílt szívvel és lélekkel várjuk őket – mesélte Sándor Gabriella lelkész, aki emlékeztetett rá, hogy júliusban a táboroztatások során először egyhetes német nyelvi tábornak adnak otthont.

– Egy híján harmincan jelentkeztek ebbe a táborba. A tanítást természetesen nem iskolai szigorral kell érteni, sokkal inkább szórakoztató módon csöpögtetjük bele a gyerekek fejébe a németet. A jelentkezők száma bennünket is meglepett – mesélte a lelkész.
Arra, hogy hasznos lesz a nyelvkurzus, a Németországból, a Nürnberg melletti Neukirchenből és a Bodeni-tó közeléből érkező tanárok személye volt a garancia. Mint Gabriella elmondta, ők a tudásukon túl a lelküket és a türelmüket is hozták a gyerekeknek.
Az elme csiszolásán túl arra is figyelnek a táboroztatók, hogy a kezek is ügyesek legyenek.
– Nem tudom, hányan tudják, de él itt Lőrincen egy hölgy, aki mestere a szakmájának, a fazekasságnak. Szabóné Farkas Judit vállalta, hogy mindennap eljön, és megtanítja a táborozóknak e szép szakma alapjait.