Elemek szűrése dátum szerint: hétfő, 21 május 2012
Két kitüntetést kapott a helytörténeti gyűjtemény: az Év Múzeuma és az Év Kiállítása címet.
Kategória: Kultúra
A kerületi horvát, szerb és szlovén nemzetiségi önkormányzat a bolgár önkormányzattal közösen rendezte meg a Déli szlávok kulturális napját május 18-án a Bókay-kertben.
Kategória: Civil
Legyünk hűek az örökséghez! – Várostörténeti utazás és séta a Bókay- kertvárosban címmel szervezett programot május 19-én Kardos Gábor önkormányzati képviselő a Budapest XVIII. kerületi Kulturális Értéktár Alapítvány képviseletében és Heilauf Zsuzsa, a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény igazgatóhelyettese.
Kategória: Civil
A projektzáró rendezvénnyel május 18-án befejeződött a Bambi bölcsőde bővítése és átalakítása. A XVIII. kerületi önkormányzat az Európai Unió támogatásával összesen több mint 116 millió forintot fordított a bölcsőde fejlesztésére, amiből több mint 59 millió forint volt az uniós forrás.
Kategória: Önkormányzat
Nagy sikert ért el az április harmadik hétvégéjén Londonban rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen a magyar szinkronúszó páros, a Kiss Szofi–Czékus Eszter duó. Az egység egyik tagja, Kiss Szofi a kerületünkben működő H20 Synchro SE-ben sportol.
Kategória: Sport
Krepuska Géza fülészorvos 1896-ban megvásárolta Péteripuszta (ma Pestszentimre) egyik homokdombját. A péteri homokon igazi minőségi borok fakadtak az addig lenézett fajták nemesítése nyomán.
Kategória: Önkormányzat