Pestszentlőrinc - Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma

Alapító okirat

felnottekgimA Felnőttek Gimnáziuma már közel négy évtizede nyújt továbbtanulási esélyt a 16 éven felüli, felnőtt korú lakosságnak. Ezen időszak alatt több mint 2500 tanulónk tett sikeres gimnáziumi érettségi vizsgát, sokan közülük főiskolán, egyetemen tanulnak tovább. A gimnáziumi érettségi megszerzésén túl felkészítjük tanulóinkat egy idegen nyelv /angol/ elsajátítására, valamint az alapfokú informatikai ismeretekre. Az élethosszig tartó tanulás iránti igény felkeltésével a tanulók életvezetési tudatos tevékenységét is javítani, fejleszteni kívánjuk.
            A tanítást esti és levelező tagozaton folytatjuk, a képzési idő 4 év. Az esti tagozaton 4 tanítási napon /hétfő, kedd, szerda, csütörtök/, illetve 3 tanítási napon /hétfő vagy szerda, kedd, csütörtök/ tartjuk a foglalkozásokat. A levelező tagozat alternatívájaként, annak kiváltására indítjuk 2004 szeptemberétől a távoktatási tagozatunkat.
A középiskolai távoktatási tagozat eddig négy városban /Tatabánya, Pécs, Szolnok, Nyíregyháza/ működött, a mi iskolánk Budapesten az elsőként szervezi meg az ilyen típusú gimnáziumi oktatást. A dél-pesti régióban multiplikátor szerepet tölthetünk be a felnőttoktatásban. A távoktatásban nagyon fontos cél, hogy a személyes kapcsolattartáson kívül /kéthetenként szombati napokon 8 óra konzultáció, mentori/pártfogói segítségadásra/ legyen lehetősége a tanulónak az E-tanulás technikai hátterének otthoni megteremtésével a tanítás-tanulás folyamatába bekapcsolódni.

A Távoktató Tagozat a Havanna – lakótelepen, a Csontváry Általános Iskola épületében működik. Ezen a tagozaton az osztályok tanév eleji létszámát 45-50 főben határozzuk meg és tanévenként 2 osztály indítását tervezzük.
            Gimnáziumunk tanulói létszáma évek óta 450-500 fő. A hallgatók életkora 25-26 év/ 18-56 éves között, zömmel fiatalokból tevődik össze/.
            Az érettségi megszerzése után akreditált OKJ-s tanfolyamokat szervezünk, ill. ezekre irányítjuk azokat a tanulókat, akik nem tanulnak tovább főiskolán vagy egyetemen. Ez utóbbiak aránya folyamatosan emelkedik. 
            Az új tanulók beiratkozásának időpontja májustól kezdődik, a tankönyvek biztonságos beszerzése érdekében, és június közepéig tart. Akik ezután jelentkeznek, a tankönyveket maguknak kell beszerezniük.


Várjuk érdeklődésüket a megadott telefonszámokon!

E-mail kontaktok: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. hivatalos megkeresés esetén

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. informális, informatikai kapcsolat esetén. 

További információk

  • Vezető: dr. Grünvald Mária
  • Cím: 1181 Budapest Kondor Béla sétány 10.
  • Telefon: +36-1/291-9597; +36-30/357-2542
  • Fax: +36-1/290-9487
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Indulás:

Hír naptár

« Február 2016 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Csatlakozz közösségünkhöz