Pestszentimrei Vackor Óvoda/Kindergarten Vackor

Írta:  2015.09.10.

xlsóvodai körzethatárok

pdfAlapító okirat

Tagintézmények:
Pestszentimre Vackor Óvoda Kölyökmackó Tagóvodája
További információk
Vezető: Kovácsné Hajdú Ildikó
Cím: 1188 Budapest, Címer utca 47. 
Telefon: +36-1/292-3245
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pestszentimre Vackor Óvoda Kisvackor Tagóvodája
További információk
Vezető: Kulcsár Mária
Cím: 1188 Budapest, Podhorszki utca 51-55.
Telefon: +36-1/294-5889
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nevelőtestületünk vallja, hogy a gyermek személyiségfejlődésében az óvodai évek során alapozható meg az a szokásrendszer, a képességek és készségek alapjai, amelyek az iskolai tanulás, majdan a felnőtt élet részei lesznek.
A gyerekek érzelmi biztonságérzetének kialakításához az óvodában elfogadó, szeretetteljes környezetet alakítunk ki, hogy gyermekeink testileg, lelkileg egészséges személyiséggé váljanak. A napi óvodai élet megszervezésénél figyelembe vesszük az egyéni szükségleteket és képességeket.
Csoportjainkba vegyes életkorú gyermekek járnak. Ez a szerkezeti forma a szocializációt erősíti, modellezi a nagycsaládi helyzetet. Különösen jó klímát teremt a tolerancia mindennapos megéléséhez.
Nevelési célunk a gyermek személyiségének teljes kibontakoztatása az életkori, az egyéni sajátosságok és az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével.
Célunk a mozgást, a környezetet szerető, egyes hagyományokat ismerő, egészséges gyerekek nevelése.
Egy csoportunkban - Csolt utcai épületben - kétnyelvű, német nemzetiségi nevelés folyik.
A német nemzetiségi csoport egyik fő feladata a nemzetiségi identitás átörökítése, erősítése. A gyermekek életkori és egyéni sajátosságaink megfelelően a német kisebbség nyelvének, kultúrájának megismerésére, a kulturális hagyományok megismerése.
Napirendünk a gyerekek igényeihez és szükségleteihez igazodik, elegendő időt biztosítunk a gyermeki alaptevékenységre, a játékra. A gyermekek fejlesztése, tapasztalatainak gazdagítása  a játékba integráltan, egyénileg vagy kiscsoportos formában történik.
vodánkban kiemelt jelentősége van a mozgás fejlesztésének, ezért egész nap biztosítjuk a lehetőséget a különböző mozgásos tevékenységekre.

Jövőképünk
Olyan óvoda szeretnénk lenni, ahol gyermekbarát légkörben a 3-7 évesek életkori sajátosságaira alapozva nevelőmunkánk a gyerekek képességeinek kibontakoztatására, személyiségfejlődésére, tiszteletére és jogainak tiszteletben tartására, maradandó értékek közvetítésére irányul. Változatos tevékenységformák szervezésével kívánjuk biztosítani a gyermeki fejlődés, fejlesztés folyamatát.

 

Általános Vezető-helyettes: Szigediné Fischer Zsuzsa

Utoljára frissítve: 2018.10.12.
Indulás:

Hír naptár

« November 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz