Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola

Írta:  2015.09.10.

pdfAlapító okirat

Iskolánk, a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola Budapest XVIII. kerületében, Pestszentimrén, kellemes környezetben, családi házas övezetben található. Jelenleg közel 400 tanuló folytatja tanulmányait intézményünkben. A gyermekek megfelelő szintű oktatásáról jól képzett, szakmailag jól felkészült pedagógusok gondoskodnak. Az iskolai munkát kijáró logopédus, gyógytornász, valamint fejlesztő pedagógus is segíti.

Az iskola nevelőtestületének célja, hogy minden tanuló egyéni képességeinek és adottságainak megfelelő terhelést kapjon. Ennek érdekében differenciált foglalkozás keretében figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, a gyengébb eredményt elért tanulók felzárkóztatására. Kiemelt hangsúlyt kap az anyanyelvi képességek fejlesztése, fontosnak tartjuk a nyelvi képességek és a művészeti alkotóképesség fejlesztését.

Iskolánk 1999. szeptember 1-jétől indít angol két tannyelvű osztályt. A képzés lényege, hogy a gyerekek a heti 5 nyelvórán túl három tárgyat angol nyelven tanulnak. A gyerekek első és második osztályban nem tanulnak olvasni és írni angolul, a nyelvoktatás játékokon, dalokon és szituációkon alapul. Az oktatás hagyományos osztálykeretben történik. Az angol nyelvet és az informatikát, valamint az angol nyelven tanított tantárgyakat csoportbontásban tanítjuk.

Egy osztályunk körzeten kívüli, így szeretettel várjuk a körzetünkön kívül lakó gyermekeket is.

A 2005/2006-os tanévben alsó tagozaton a normál tantervű osztályokban hagyományőrző programot indítottunk, melynek keretein belül a jeles napokhoz kapcsolódó különböző népszokásokat elevenítjük fel.

Iskolánkban számos szakkör működik, a sportolni vágyók az ISK foglalkozásain mozoghatnak. A Dohnányi Zeneiskola oktatója zenei előképző foglalkozásokat tart, és zongoraórákat tart. A DÖK hangulatos szabadidős programokról gondoskodik, s minden évben megrendezzük a Kapocs Gálát, mely a szülőknek szóló művészeti szemle. Tanév végén egyhetes ún. erdei iskolában szerezhetnek új ismereteket alsó tagozatos tanulóink, a nyári szünidő alatt pedig táborozásra igyekszünk alkalmat teremteni. Iskolaújságunk, a negyedévenként megjelenő Gémkapocs, illetve az iskolarádió az aktuális hírekről tudósít.

Több nemzetközi iskolafejlesztési projektben vettünk részt, az ACES iskolája vagyunk. Londonba szervezett erdei iskolánk és nemzetközi projektjeink révén tanulóinknak kiváló lehetőségük nyílik az angol nyelv gyakorlására, és más népek kultúrájának megismerésére.

Az iskola előzetes megtekintésére lehetőség van a nyílt héten, ahol tájékoztatjuk a szülőket az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról.

Utoljára frissítve: 2019.08.15.
Indulás:

Hír naptár

« Szeptember 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Csatlakozz közösségünkhöz