Elemek szűrése dátum szerint: hétfő, 20 április 2020

 

Az önkormányzat mindösszesen 100 millió forintot különített el a járvány miatt nehéz helyzetbe került pestszentlőrinciek és pestszentimreiek támogatására.

Kategória: Közélet

 

TÁJÉKOZTATÓ

Hulladékudvarok újranyitása a pandémia alatt

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. Hivatalunknak adott tájékoztatása alapján ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Budapest Főváros XVIII. kerület területén a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. 2020. április 14-től a Budapest XVIII. kerület

Besence utca 1/a. szám alatt található hulladékudvarát korlátozott formában újranyitja.

A hulladékudvar hétfőtől-péntekig 10.00 és 18.00 óra között, szombaton 8.00 és 14.00 óra között tart nyitva. A hulladékudvar vasárnap zárva tart.

A hulladékudvarok hulladék átvételi szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladék fajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Gazdasági társaságokat jelenleg nem áll módjukban kiszolgálni!

A hulladékudvar látogatásának feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása.

 

Lom, sitt, zöld hulladék, gumiabroncs jelenleg egyik hulladékudvarban sem adható le, a zöld és kommunális hulladékgyűjtő zsákok értékesítése szünetel!

 

Leadható hulladékfajták:

Csomagolási hulladékok:

 • Papír: újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, papírdoboz, kartondoboz
 • hullámkarton papír: csomagolásból származó nagyobb méretű kartonpapír dobozok
 • műanyag: kizárólag ásványvizes és üdítős (PET) palackok és azok lecsavart kupakjai, műanyag flakonok (PP, HDPE) műanyag szatyrok, fóliák (LDPE) kizárólag csomagolási műanyagok
 • fém csomagolási hulladék: üdítős- és sörös dobozok, valamint konzervdobozok
 • színes üveg: boros, sörös és pezsgős üvegek (kizárólag öblös üvegek)
 • fehér üveg: italos, befőttes és parfümös üvegek (kizárólag öblös üvegek)

Veszélyes, ill. speciális kezelést igénylő hulladékok:

 • elektromos hulladék (pl. : mosógép, hűtőszekrény, mosogatógép, hajszárító, porszívó, vasaló,

elektromos fűrész, fűnyíró, stb.)

 • elektronikai hulladék (pl.: számítógép, nyomtató, monitor, mobiltelefon, hifi berendezés, televízió, rádió, videokamera, fényképezőgép, stb.)
 • fénycsövek és világítótestek: minden világítótest
 • szárazelemek és hordozható kis akkumulátorok
 • gépjármű indító akkumulátorok: savas indítóakkumulátorok
 • használt sütőzsiradék és göngyölege: konyhai használt olaj és annak flakonja
 • fáradt olaj és göngyölege: gépkocsi használt olaja és annak flakonja.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a környezetünk védelme érdekében, a fenti szabályok betartásával szíveskedjenek a hulladékudvart használni.

 

Kategória: Hirdetmények

 

 

 

EGÉSZSÉGÜGYI FELHÍVÁS

Dr. Mikecz Tibor Onkológiai Szakrendelés és Gondozó vezető főorvos online rendelést indít!

A XVIII. kerületi lakosság egészségvédelme érdekében, a polgármester, a polgármesteri hivatal, a szakrendelők vezetésének támogatásával lehetőség van a járványügyi helyzet miatt, a járványügyi szabályok betartása mellett, a Zsebők Zoltán Szakrendelőben, az Onkológiai Szakrendelés és Gondozóban, online (vezetékes telefon, mobil telefon „okostelefon”, számítógépes rendszerben: email) ellátásra. Lehetőség van: gondozott (daganatos betegségben szenvedő és már gyógyult, betegségkövető) és nem gondozott, szakrendelésen már részt vevő páciensek számára:panaszok, problémák meghallgatására, tanácsadásra, a szakma szabályai szerinti, indokolt esetben: laboratóriumi, képalkotó (rtg, UH, CT, Mr) illetve egyéb vizsgálatokra való beutalásra, amelyet email segítségével, illetve személyes átvétellel felvételi irodán (fszt.) lehet átvenni. Lehetőség van gyógyszerek, segédeszközök felírására, hozzájuttatására (EESZT- Elektronikai Egészségügyi Szolgáltatási Tér, „esemény katalógus”, „felhő” segítségével), a gyógyszertárakban személyi igazolvánnyal, egészségügyi TAJ kártyával átvehetők! Ellátást csak olyan páciensek számára tudunk biztosítani, akik az adatbázisban szerepelnek, szakrendelésen már részt vettek, új beteg felvételét a járványügyi helyzet most nem teszi lehetővé.

 

Elérhetőség: 1183 Budapest, Thököly út 3.

Telefon: 06-(1)-297-12-10/193 mellék (onkológia)

Email cím:onkologia@18euszolg.hu 

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. honlapján az alábbi linkre kattintva további információk érhetők el:

http://www.18euszolg.hu/index.php?lyt=szakrendeles&szr_id=31&th_id=7&menu_id=3&menu_mappa_id=13#

 

Együtt le tudjuk győzni a járványt és más betegségeket is!

Dr. Mikecz Tibor

Onkológiai Szakrendelés és Gondozó vezető főorvos

 

Kategória: Hirdetmények

Elérhetőek a népszerű Klíma Kupa verseny kreatív kihívásai, hogy minden korosztály játszva tanulhasson a klímavédelemről.

Kategória: Hírek

Hír naptár

« November 2016 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Csatlakozz közösségünkhöz