Elemek szűrése dátum szerint: csütörtök, 12 október 2017

Szeptember 29-én, Szent Mihály napján több érdekesség is várta a kilátogatókat a Pestszentimrei Sportkastélynál. Míg napközben nosztalgiajármű és könyvbemutató zajlott, addig este máglyagyújtás volt a program.

Kategória: Képgaléria

Kucsák László: „Kiemelt fontosságú a társadalmi szegregáció megszüntetése és az esélyegyenlőség feltételeinek javítása”.

Kategória: Önkormányzat

sulpiterSustainable Urban Logistics PlannIng To Enhance Regional freight transport – Fenntartható Városi Logisztikai Tervezés a Regionális Árufuvarozás Erősítésére

Az Önkormányzat partnerségével a közelmúltban indult SULPiTER projekt (Sustainable Urban Logistics PlannIng To Enhance Regional freight transport – Fenntartható Városi Logisztikai Tervezés a Regionális Árufuvarozás Erősítésére) az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából (ERDF) finanszírozott transznacionális program, az Interreg Central Europe pályázati felhívására került benyújtásra, és támogatásából valósul meg. A Program a közép-európai országok regionális együttműködésének támogatására koncentrál néhány kiemelten fontos tematikus területen, összhangban az Európa 2020 célkitűzéseivel. A Program által kitűzött prioritások közül a következő került kiválasztásra, mint projektcél:

lombosfaMobilitás-tervezéshez kapcsolódó kapacitások fejlesztése Funkcionális Városi Térségekben, a CO2 kibocsátás csökkentése érdekében

 A hároméves SULPiTER projekt abban támogatja majd a politikai döntéshozókat, hogy azok jobban érthessék a funkcionális városi területeket (Functional Urban Area – FUA) érintő teherfuvarozás jelenségét, elsősorban energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontból. A projekt további célja, hogy támogassa a helyi közigazgatás kapacitásfejlesztését a projekt – és a helyi közlekedés-tervezés – egyik központi elemét képező ún. Fenntartható Városi Logisztikai Tervek (Sustainable Urban Logistics Plan, röviden: SULP-ok) kidolgozásában, majd gyakorlati bevezetésében.

A projekt első lépése, hogy a köz- és magánszféra aktív bevonásával olyan nemzetközi vizsgálati módszereket és döntéstámogató eszközöket fejlesszen ki, amelyek révén jobban megismerhetővé válik a teherfuvarozás természete és működése, ezzel segítve a döntéshozókat a megfelelő szabályozás kialakításában. A projekt részeként szakmai tréningeket, webinárokat is tartanak majd, melyek a partner szervezeteken kívül más szervezetek számára is elérhetőek lesznek.

Projekt adatok:

eur      Projekt összköltségvetés: 2.445.290,90 Euro

erdf     ERDF finanszírozás: 2.008.279,96 Euro

projekt idotartam    Projekt időtartama: 2016. június 1. – 2019. május 30. (36 hónap)

partnerseg  Partnerség:

Vezető partner:

Projekt partnerek:

Társult/támogató partnerek:

 

Eddigi megjelenések:

http://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/16707-egyutt-hat-europai-varossal

http://www.bp18.hu/component/k2/item/16438-sulpiter-projekt-fenntarthato-varosi-logisztikai-tervezes-a-regionalis-arufuvarozas-erositesere

http://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/14706-elindult-a-sulpiter-projekt

 

Hivatalos honlap: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/SULPiTER.html

 

Az 1956-os forradalom eseményeit bemutató, eddig még soha nem látott fotókból nyílt kiállítás a Pavilongalériában.

Kategória: Kultúra

Parkosítással újul meg a lőrinci piac előtti forgalmas tér.

Kategória: Önkormányzat

A Csörötnek utcában is készül a szilárd útburkolat.

Kategória: Önkormányzat